ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέλος και οι μάσκες – Η ημερομηνία που έδωσε ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε το τέλος και των τελευταίων μέτρων που έχουν απομείνει για την πανδημία. Πότε πετάμε τις μάσκες.

Η σταδιακή άρση όλων των μέτρων έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Από τα τελευταία μέτρα που έχουν απομείνει είναι, μεταξύ άλλων, και οι μάσκες. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για τη χαλάρωση των περιορισμών, ωστόσο, επισήμανε πως από το φθινόπωρο ενδεχομένως να αναζωπυρωθεί η πανδημία.

Παρότι δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις μάσκες, ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε ότι μέχρι -το πολύ- τέλος Μαρτίου θα έχουν αρθεί όλα τα μέτρα.

Έτσι, λοιπόν, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, ωστόσο, όπως αποσαφήνισε η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, λίγο αργότερα, η κατάργηση της μάσκας θα είναι για τους ανοιχτούς χώρους και όχι για τους κλειστούς.

«Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Το πρωί, σε δηλώσεις του στο OPEN, ο Γιάννης Πρασσάς, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για το τέλος της πανδημίας και τόνισε τι δεν πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε να ξαναέχουμε μέτρα στο μέλλον.

«Προφανώς», δήλωσε, «όταν υπάρχει τόσο μεγάλη εξάντληση του κόσμου και ψυχική και οικονομική, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί μια κοινωνία να παραμένει μόνιμα κλεισμένη. Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη απόσταση στο να πούμε θα αποκλιμακώσουμε σιγά – σιγά τα μέτρα από το να πούμε τελείωσε η πανδημία».

«Αν πεις ότι τελείωσε η πανδημία, δεν θα σε ακούει κανείς. Αυτό είναι το μεγάλο ρίσκο. Υπάρχουν λύσεις, η επιστήμη προτείνει, αρκεί οι κυβερνήσεις να ακούν την επιστήμη και να μην ακούν μόνο τα δικά τους» κατέληξε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε ότι δεν είναι ακόμα ώρα να αποχωριστούμε τη μάσκα. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η μάσκα είναι το πιο απλό και το πιο αποτελεσματικό μέτρο.

«Δεν πρέπει να βιαστούμε να την πετάξουμε όσο και αν έχουμε αγανακτήσει όλοι με τη χρήση της».

Κλειθείς, τέλος, να κάνει μια πρόβλεψη για το πότε θα την αποχωριστούμε, σημείωσε πως όταν επιστρέψουμε στους ανοιχτούς χώρους, εκεί θα τροποποιηθεί και η χρήση της μάσκας. Ουσιαστικά, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε για την Άνοιξη όταν και φτιάχνει ο καιρός, χρονικός ορίζοντας που συμπίπτει και με τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button