ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ Προς lockdown Ευρυτανία και Αργολίδα

Κοντά σε λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων –lockdown– βρίσκεται η Ευρυτανία και η Αργολίδα λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, χθες στην Ευρυτανία ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,39% με μέσο όρο κρουσμάτων 25,6 ανά 100.000 κατοίκους.

Στο «κόκκινο» όμως πέρασε και η Αργολίδα με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει το 2,67% και τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων τα 31,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Επισημαίνεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σε καθεστώς μίνι lockdown βρίσκεται το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία.

«Βόμβα» από Εξαδάκτυλο: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του lockdown»
Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας άφησε έτσι «παράθυρο» για την επιβολή οριζόντιων μέτρων παρά τα όσα έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο πρωθυπουργός λόγω των τεράστιων δυσκολιών, οικονομικών και κοινωνικών που θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση.

«Αν η ατομική επιλογή συμβαδίσει με την κοινωνική υποχρέωση, δεν θα βρεθούμε σε κατάσταση που θα πρέπει να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αν όμως οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού φτάσουν σε σημείο που το Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί εκ νέου, προφανώς θα τεθεί θέμα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο ραδιόφωνο Αθήνα 9.84.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button