ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ πρoς την Ιερά Σύνοδο για το Σύμφωνο Συμβίωσης!

 

Εν Κυθήροις τη 18η Ιουνίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 445
Προς
Την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ιωάννου Γενναδίου 14
115 21 Αθήνας

Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι άγιοι Συνοδικοί,

Ευσεβάστως προάγομαι, εν όψει της ψηφίσεως υπό της Βουλής των Ελλήνων του προωθουμένου σχεδίου νόμου επεκτάσεως του «Συμφώνου Συμβίωσης» και εις τα «ομόφυλα ζευγάρια», να υποβάλω θερμόν αίτημα εκτάκτου συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το ζήτημα αυτό αναμφιβόλως είναι φλέγον και κατεπείγον και θα κλονίση συθέμελα την κοινωνίαν μας. Ηθική και πνευματική εκτροπή και εκτροχιασμός άνευ προηγουμένου. Παραθεώρησις και διαστροφή των χριστιανικών ηθών και των ηθικών αρχών και κανόνων όχι μόνον της χριστιανικής ανθρωπολογίας, αλλά και της θύραθεν τοιαύτης. Διαστρέβλωσις της φυσιολογίας και οντολογίας του ανθρωπίνου προσώπου και εκχυδαισμός των ανθρωπίνων σχέσεων. Παραπομπή εις την βιβλικήν εποχήν της κτίσεως του πύργου της Βαβέλ, των Σοδόμων και της Γομμόρας και του κατακλυσμού του Νώε.
Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

Άγιοι Συνοδικοί,

«Οι καιροί ου μενετοί». Ο Ιερός Κλήρος και ο Χριστώνυμος Ορθόδοξος Λαός επιζητεί και αναμένει την ως οίόν τε τάχιστα σύγκλησιν του Σεπτού Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την επί του εξόχως νευραλγικού από πνευματικής απόψεως και κατεπείγοντος θέματος τούτου Αγιογραφικήν και Αγιοπατερικήν τοποθέτησιν Αυτής.
Κρίνεται απαραίτητος η έκτακτος και άμεσος σύγκλησις της Ι.Σ.Ι. διά την ηθικήν και πνευματικήν στήριξιν του λαού του Θεού. Μία σύσσωμος και ομόφωνος Απόφασις της Ιεραρχίας μας θα αναχαιτίση την Βουλήν των Ελλήνων διά την ψήφισιν του έξωθεν εισαχθέντος και επιβαλλομένου ολεθρίου εθνοκτόνου νομοσχεδίου επεκτάσεως του «Συμφώνου Συμβίωσης» και εις τα «ομόφυλα ζευγάρια».
Καί εν η περιπτώσει κωφεύσει ή αδρανήσει η πλειονοψηφία των Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και χωρήσει εις την υπερψήφισιν αυτού, και τότε η ποιμαντική μας αγωνία και επαγρύπνησις δεν θα πέσουν εις το κενόν, αφού ολόκληρον το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα θα πανηγυρίση την εκ ποιμαντικού καθήκοντος επιβεβλημένην θεοφιλή και ευπαρρησίαστον στάσιν και πρωτοβουλίαν ημών.
Πιστεύω ότι παρόμοιον πόθον και προβληματισμόν θα έχουν άπαντες οι Σεβασμιώτατοι άγιοι Πατέρες και Αδελφοί και όλοι προθύμως θ’ ανταποκριθώμεν εις την προτεινομένην Σύναξιν. Συντάσσομαι εκθύμως με την προς τούτο (την άμεσον και έγκαιρον σύγκλησιν της Ι.Σ.Ι. επιχειρηματολογίαν του Σεβασμιωτάτου Αδελφού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, διατυπωθείσαν διά του υπ’ αριθ. πρωτ. 290/2015/15-6-2015 εγγράφου αυτού).
Επί δε τούτοις, υποσημειούμενος μετά βαθυτάτου σεβασμού, διατελώ,

Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός
† Ο Κυθήρων Σεραφείμ

Κοινοποίησις : εις άπαντα τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής ημών Εκκλησίας.

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button