ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο – σκέτη αφρός

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1κγ μπεικιν παουντερ
3/4 της κουπας λάδι((ότι σας αρέσει..εγώ έβαλα ηλιέλαιο))
5 αυγά μικρα
Λίγο πιπέρι και αλάτι
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
180 με 200 γρ..
Και ένα κομμάτι φετα
Περίπου 250γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαθύ χτυπάμε τα αυγά να αφρατεψουν και να αλλάξουν χρώμα με μιχερ χειρός..
στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι χτυπάμε Λίγο..και σταμάτησε.. ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Και τέλος τρίβουμε την φέτα σε μεγαλουτσικα τρίμματα Λαδώνουμε ένα πιρεχ (25×35) Και ρίχνουμε το μίγμα.. Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου..(αναλογα το φούρνο) έγινε αφρός

Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τέλεια, εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με μπέικον.

 

Υλικά
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. μπέικον κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
230 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φύλλο ζύμης για τάρτες
αλάτι πιπέρι
λίγο βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 22 εκ. περίπου και στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα το φύλλο σφολιάτας. Κόβετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι το φύλλο που προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα.   Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ, τα κυβάκια μπέϊκον, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από βάση σφολιάτας, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το φύλλο και ροδοκοκκινίσει η γέμιση. Βγάζετε τη τυρόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ, κόβετε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button