ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νόστιμοτατο γλυκό – Θαυμάσια πορτοκαλόπιτα, πολύ ωραία φτιαγμένη και λαχταριστή

Η Συνταγή είναι από κ. Παρασκευή Μητκάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι

350ml. νερό
300γρ. Ζάχαρη
1 στίκ κανέλας
Χυμό απο 2 πορτοκάλια
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Ζύμη
1 πακέτο φύλλα κρούστας(450γρ.)
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. ζάχαρη
220γρ. ηλιέλαιο
1 στραγγιστό γιαούρτι(200γρ.)
2 βανιλίνες
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 baking powder(20γρ.)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε μιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Με το που πάρει βράση, υο αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα το κατεβάζουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμο και το ξύσμα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το ρίξουμε κρύο στο καυτό γλυκό μας. Σουρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα σαν ακορντεόν και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί.

Τα ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα στους 100°C στον αέρα για να ξεραθούν. Μόλις γίνουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυβά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ένα δεκάλεπτο μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα, ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανιλίνες και το baking powder και συνεχίζλυμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, θρυμματίζουμε τα φύλλα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να καλυφθούν όλα καλά. Σε καλά λαδωμένο πιρέξ/ταψί(34×24εκ.) ή στρόγγυλο ταψί(35εκ.) στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.

Ψήνουμε για 40 λεπτά στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα στους 180. Τσεκάρουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο: αν βγεί καθαρή, το γλυκό μας είναι έτοιμο. Μόλις το βγάλουμε και είναι καφτό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Αφου κρυώσει λίγο το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το καταναλώσουμε για να σταθεροποιηθεί. Εκεί το διατηρούμε κιόλας. Ένα απίστευτο γλυκό που θα τους ξετρελάνει όλους

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button