ΔΙΑΦΟΡΑ

Φωτιά: Διπλό πύρινο μέτωπο στην Αττική – Πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Ελευσίνα

Φωτιά ΤΩΡΑ: «Μάχη» των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση πυρκαγιών στον Βαρνάβα και την Ελευσίνα που ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου (10.07).

Στην κατηγορία 4, που σημαίνει ιδιαίτερα αυξημένος κίνδυνος, είχε κατατάξει την Αττική η Πολιτική Προστασία για το Σάββατο στον χάρτη πρόγνωσης κινδύνου πυρκαγιάς

και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Μέσα σε λίγη ώρα, ξέσπασαν δυο πύρινα μέτωπα σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής

να δίνουν «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς τόσο στον Βαρνάβα και το Γραμματικό, όσο και στο Πάτημα Ελευσίνας.

Στο μέτωπο του Βαρνάβα επιχειρούν πάνω από 10 οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις, ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις για να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς η οποία έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση.

Ίδια εικόνα και στο Πάτημα Ελευσίνας, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν και να ενισχύονται διαρκώς καθώς

οι ισχυροί άνεμοι δεν είναι σύμμαχος και εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους. Η πυρκαγιά στην Ελευσίνα καίει χαμηλή βλάστηση.Οι ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε, μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία

και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή

Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο σας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου»

τηλεφωνήστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρήση του είναι επίσης δωρεάν, από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

πηγη frappenewsgr.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button