ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιαξτε γίγαντες γιαχνί

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • 4-5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φλιτζ. Pummaro ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας με Κρεμμύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

    • 1Μούλιασε τα γιγαντιαία φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό και, την επόμενη μέρα πια, βράσ’ τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
    • 2Σε μια άλλη κατσαρόλα ζέστανε πρώτα το λάδι

      και σόταρε τα κρεμμύδια, μέχρι να χρυσίσουν, και ύστερα πρόσθεσε το Pummaro

      με Κρεμμύδι, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και το πιπέρι.

    • 3Άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίξε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και τους γίγαντες, αφού προηγουμένως τους στραγγίξεις.
    • 4Συνέχισε να βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, επιτρέπεται να προσθέσεις λίγο βραστό νερό ακόμα.
    • 5Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, άφησε 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και σέρβιρε τους γίγαντες, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

πηγη cookoo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button