ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Τρίπολη: Πλήθη πιστών υποδέχτηκαν την ιερή εικόνα της Παναγίας Έλωνας

6985

 

Με λαμπρότητα υποδέχτηκε η Τρίπολη την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, αργά σήμερα το απόγευμα, στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Πλήθη πιστών από νωρίς, περίμεναν το ιερό εικόνισμα στην πλατεία της Μεταμορφώσεως, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή, από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, ιερείς, μοναχούς και μοναχές από τα μοναστήρια της Αρκαδίας…
αλλά και τις αρχές της πόλης, με πρώτο τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ενώ τιμές απέδωσε στην ιερά εικόνα της Θεοτόκου η φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης.

Η εικόνα ήρθε από τον Πειραιά, όπου για δέκα ημέρες είχε τεθεί σε προσκύνηση, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και σήμερα το μεσημέρι αναχώρησε για την Αρκαδία.

Μετά την μικρή δέηση και την απόδοση τιμών, η εικόνα της Έλωνας εν πομπή έφτασε στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και τοποθετήθηκε στο κέντρο του ναού, όπου άρχισε να προσέρχεται ο κόσμος και να προσκυνά την υπεραγία Θεοτόκο, ενώ τελούνταν πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας.

Προσκυνητές από κάθε σημείο της Αρκαδίας, αλλά και με λεωφορεία από την Αργολίδα είχαν φτάσει στην Τρίπολη, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγία της Έλωνας.

Αυτή την ώρα στον κατάμεστο ναό τελείται ιερά αγρυπνία, ενώ η εικόνα της Έλωνας θα παραμείνει στην Τρίπολη, για προσκύνηση, ως το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της κοντά στο Λεωνίδιο Κυνουρίας και θα τελούνται πρωί και απόγευμα ιερές ακολουθίες και παρακλήσεις της Παναγίας.

Πηγή: defencenet.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button