ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιορτή της Μητέρας: Πανεύκολη συνταγή για μπανόφι

Από τα αγαπημένα γλυκά, για την ημέρα που γιορτάζει η γλυκιά μανούλα! Κλασική και πανεύκολη συνταγή,,που άμα τη φτιάξετε μία φορά, θα θέλετε ξανά.

Υλικά

100 γρ. βούτυρο
250 γρ. μπισκότα digestive
175 γρ. βούτυρο
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
4 μικρές μπανάνες
250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κακαο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε με το μίξερ τα μπισκότα

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα τα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά για να μουσκέψουν τα μπισκότα. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Κατόπιν, σε μία φόρμα τάρτας ή μία φόρμα που έχετε, με αποσπώμενη βάση, στρώνετε το μείγμα και πιέζετε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.

Σε μία κατσαρόλα, λιώνετε τα 175 γρ βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά. Μόλις πάρει το χρυσαφί χρώμα της καραμέλας, το αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Κόβετε σε φέτες τις μπανάνες και τις στρώνετε, σε όλη την επιφάνεια της βάσης μπισκότων. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να κρυώσει για 1,5 ώρα.

Η κρέμα γάλακτος, που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να είναι κρύα, γιατί έτσι, θα τη χτυπήσετε πιο εύκολα

. Οπότε τη βγάζετε από το ψυγείο και την χτυπάτε με το μίξερ. Προς το τέλος, προσθέτετε 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (αν σας φαίνεται πολύ γλυκιά, βάζετε 1 κουτάλι), και αν θέλετε περισσότερο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή και 1 βανίλια.

Προσοχή, μόλις η σαντιγύ γίνει αφράτη, σταματάτε το χτύπημα. Τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Πριν σερβίρετε, τη στρώνετε στην τάρτα. Πασπαλίζετε με το κακάο. Μπορείτε να πασπαλίσετε αντί για κακάο, με τριμμένη σοκολάτα.

πηγη mothersblog.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button