ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γκοφρετογλυκό semifreddo

Μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γκοφρετογλυκό .Υπέροχο γλύκισμα με μπισκότα, σαντιγί με ζαχαρούχο γάλα και θρυμματισμένη γκοφρέτα. Λαχταριστό Semifreddo, παγωμένο στη κατάψυξη, περιχυμένο σε λιωμένη σοκολάτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί Ermol / Morfat
  • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα [γάλακτος ή υγείας] θρυμματισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
  • λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.
  2. Παίρνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 30 Χ 40 εκ. περίπου. [*]
  3. Βρέχετε ελαφρώς ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ. Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα  σαντιγί / ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ. Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.

Πηγή:sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button