ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκό ταψιού Καριόκα!

 

Υλικά:
300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ

1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες 3 πακετα πτιμπερ
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

Για το γλάσο:
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Εκτέλεση:
Kάνουμε σκόνη τα μπισκοτα στο μουλτι Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ενα μπολ

Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.

Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπαζουμε και απο πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες

Μόλις παγώσει, Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ

Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.

Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω

Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναμβανουμε την ίδια διαδικασία!

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button