ΔΙΑΦΟΡΑ

Γνωστός καλλιτέχνης σκοτώθηκε σε τροχαίο! Δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Ο Σουηδός καλλιτέχνης Lars Vilks έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή, όπως ανακοίνωσαν τα σουηδικά ΜΜΕ.

Ο καλλιτέχνης ήταν υπό την προστασία της αστυνομίας από το 2007, τότε που το σκίτσο του με τον Προφήτη Μωάμεθ σε σώμα σκύλου προκάλεσε απειλές για τη ζωή του από την Αλ Κάιντα.

Το τροχαίο φέρεται να αφορούσε ένα φορτηγό που συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο πολιτικής αστυνομίας στο οποίο ταξίδευαν ο Lars Vilks και η αστυνομική του προστασία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT ανέφερε ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο 75χρονος Vilks ταξίδευε στο αυτοκίνητο με δύο αστυνομικούς. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

Η ζωή του Vilks άλλαξε ριζικά πριν από 13 χρόνια αφού σχεδίασε ένα σκίτσο του Μωάμεθ με το σώμα ενός σκύλου. Τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα από τους συντηρητικούς μουσουλμάνους και ο ισλαμικός νόμος γενικά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη, ακόμη και ευνοϊκή, από φόβο ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειδωλολατρία.

Η Αλ Κάιντα τον παρακολουθούσε στενά. Μάλιστα, το 2010, δύο άνδρες προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι του στη νότια Σουηδία. Πέρυσι, μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια παραδέχτηκε την εμπλοκή της σε συνωμοσία για να προσπαθήσει να τον σκοτώσει.

Στη χώρα του, ήταν περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία ενός γλυπτού σε φυσικό καταφύγιο της νότιας Σουηδίας, χωρίς να έχει την προβλεπόμενη άδεια, προκαλώντας έτσι μια μακρά νομική διαμάχη.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο, αλλά το ξύλινο γλυπτό προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο.

glance.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button