ΔΙΑΦΟΡΑ

H προβιοτική τροφή που αποβάλλει τις τοξίνες από το έντερο και βελτιώνει την υγεία

Το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος μας. Στο εσωτερικό, στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια νευρώνες που κάνουν το έντερο ικανό να λειτουργεί αυτόνομα, ακόμη και να διορθώνει μνήμες που συνδέονται με συναισθήματα.

Περισσότεροι από αρκετοί λόγοι για να το φροντίσεις προσεκτικά μέσω της διατροφής και, ίσως, με κάποια τροφή ικανή να το κρατήσει σε ισορροπία. Το κεφίρ καρύδας , για παράδειγμα, μια εμμονή στο TikTok, είναι το τέλειο συστατικό για τη δημιουργία νόστιμων smoothies  που είναι εξαιρετικά πλούσια σε προβιοτικά.

Με παρόμοια γεύση με το γιαούρτι, το κεφίρ είναι ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση , με καταγωγή από την Ανατολική Ευρώπη και γεμάτο σημαντικά οφέλη για ολόκληρο το πεπτικό σύστημα.

Διαφορά μεταξύ κεφίρ γάλακτος και κεφίρ καρύδας

Η κύρια διαφορά μεταξύ του κανονικού κεφίρ, δηλαδή του κεφίρ γάλακτος, και της εκδοχής του με καρύδα, καθώς και του κεφίρ αμυγδάλου, έγκειται στο ότι είναι μια τέλεια χορτοφαγική και vegan εναλλακτική του πρώτου και πιο συνηθισμένου κεφίρ.

Αποδεικνύεται μια έγκυρη εναλλακτική λύση ακόμα κι αν το έντερο δεν μπορεί να ανεχθεί τις πρωτεΐνες που περιέχονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση. Τα οφέλη των δύο παραλλαγών δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα, αλλά το κεφίρ καρύδας παραμένει μια έγκυρη και ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς κόκκους κεφίρ.

Τα οφέλη για την υγεία του κεφίρ καρύδας

Σύμφωνα με την ιταλική Vogue, το κεφίρ καρύδας βελτιώνει την υγεία του εντέρου και διευκολύνει τις πεπτικές διαδικασίες που βοηθούν στη διατήρηση του εντερικού μικροβιώματος ισορροπημένο και υγιές . Δεν είναι μόνο το σώμα που βελτιώνεται, μέσω της απλούστερης πέψης και ενός ισχυρότερου ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και το μυαλό, που είναι πιο ενεργητικό και ζωτικό.

Η επιλογή κεφίρ καρύδας σημαίνει επίσης ενδυνάμωση των οστών και των μυών, μείωση της χοληστερόλης και μείωση του ποσοστού σακχάρου στο αίμα, εκμεταλλευόμενοι τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του. Παρόμοια με το γιαούρτι, όχι μόνο στη γεύση, το κεφίρ είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου, ασβεστίου, βιταμίνης D, A και B12.

Τι πρέπει να προσέχεις

Παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικό, είναι καλύτερο να λαμβάνεις το κεφίρ καρύδας με μέτρο: στην πραγματικότητα, κάθε οργανισμός ανταποκρίνεται διαφορετικά στα προβιοτικά. Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένες παρενέργειες: κράμπες στο στομάχι, δυσκοιλιότητα και φούσκωμα, στην πραγματικότητα, είναι μερικές από τις αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η τακτική λήψη κεφίρ καρύδας. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να ξεκινάτε με μικρές ποσότητες κάθε μέρα, αυξάνοντάς το σταδιακά.

Εφόσον πρόκειται για τρόφιμο που έχει υποστεί ζύμωση, στην πραγματικότητα, το κεφίρ θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο πρήξιμο, αλλά – εάν τα προβλήματα δεν είναι υπερβολικά – είναι καλύτερο να αντισταθείτε, δίνοντας στον οργανισμό χρόνο να το συνηθίσει, πίνοντας κεφίρ για τουλάχιστον 3 συνεχόμενους μήνες . Σε γενικές γραμμές, σε κάθε περίπτωση, η δόση του κεφίρ καρύδας πρέπει να είναι περίπου 200-300 ml την ημέρα .

Το διαβάσαμε εδώ theissue.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button