ΔΙΑΦΟΡΑ

H Lidl GB ανακαλεί επειγόντως δημοφιλή μπισκότα

Μετά την ανάκληση της Lacta στην Ελλάδα και της Milka στη Γαλλία από τη Mondelez, και της Toblerone, λόγω παρουσίας πλαστικών θραυσμάτων, τώρα και στη Βρετανία η Lidl ανακαλεί γνωστά μπισκότα καθώς ανιχνεύτηκαν μέσα στο προϊόν μεταλλικά κομμάτια. Το μέταλλο σε ένα τρόφιμο εάν καταποθεί μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και μόλυνση ενώ μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση.

“Η Lidl ανακαλεί διάφορα cookies Tower Gate επειδή μπορεί να περιέχουν κομμάτια μετάλλου. Η πιθανή παρουσία μετάλλου καθιστά αυτά τα προϊόντα μη ασφαλή για κατανάλωση” αναφέρει σε επείγουσα ανακοίνωση της η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας FSA. H ανάκληση αφορά τα Lidl του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Η FSA συνιστά σστους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τα cookies και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης με επιστροφή χρημάτων. Πρόκειται για τα μπισκότα.

Τα ξένο υλικό στα τρόφιμα είναι μία μόνιμη ανησυχία της βιομηχανίας τροφίμων και η μόλυνση από ξένα υλικά σε τρόφιμα και ποτά προκαλεί πολλές ανακλήσεις κάθε χρόνο. Ως ξένο υλικό ορίζεται οποιαδήποτε μη τροφή, ξένα σώματα που μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια ή τραυματισμό στον καταναλωτή και δεν αποτελούν συνήθως μέρος του τροφίμου.

Τα μέταλλα αποτελούν την πλειονότητα του εξοπλισμού παραγωγής τροφίμων, των εργαλείων κατασκευής, των εργαλείων και των δομών των φυτών. Τα μεταλλικά ξένα σώματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα που εισέρχονται στη γραμμή παραγωγής λόγω μολυσμένων πρώτων υλών,  αμέλεια των εργαζομένων ή μετά από ζημιά ή καταστροφή μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται από τα ράφια της Lidl είναι:

Το διαβάσαμε εδώ cibum.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button