ΔΙΔΑΧΕΣ

Η ιστορία είναι αληθινή: την άκουσα από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της

Η ιστορία είναι αληθινή: την άκουσα από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της, και συνέβη σε διεθνές ιατρικό συνέδριο στη Γαλλία. Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου παρουσίασαν ως μέρος του ψυχαγωγικού προγράμματος έναν ”μάγο”, ο οποίος διάβαζε τη σκέψη.

Ως πρώτη του επίδειξη μάντεψε ένα τυχαίο όνομα που κάποιος από τους συνέδρους είχε βάλει στο μυαλό του μετά από δική του προτροπή. Όταν στη συνέχεια είπε ότι θα επιχειρήσει το ίδιο με τρία διαφορετικά πρόσωπα, ένας Ορθόδοξος γιατρός που βρισκόταν στο ακροατήριο, υποπτευόμενος ότι πρόκειται για δαιμονική ενέργεια,

άρχισε να λέει μέσα του την ευχή του Ιησού. Ο ‘μάγος’ ξεκίνησε την προσπάθεια,αλλά ύστερα από λίγο ανήγγειλε ότι «ξέρετε, δεν πετυχαίνει πάντα το τέχνασμα»,και αφού ίδρωσε και ξεΐδρωσε τελικά εγκατέλειψε αποτυχημένος την αίθουσα για να μη ξαναγυρίσει.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την… έμπνευση που είχαν οι υπεύθυνοι να περιλάβουν τη μαγεία σε επιστημονικό συνέδριο, και ας μείνουμε στο γεγονός της προσευχής. Όπως μας λένε οι άγιοι, να κάνουμε προσευχή ακόμη κι αν δεν νιώθουμε τη δύναμή της. Τη νιώθει ο διάβολος, και μάλιστα με πολύ καυστικό τρόπο.

(antonispapagiannis) “ἐάν τι αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐγὼ ποιήσω….”(Κατά Ιωάννην 14,14)

ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΟΞΑ ΣΟΙ .!

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ο φθόνος είναι πάθος που δύσκολα εξαλείφεται!

Ο φθόνος όμως δεν περιστρέφεται στα σπλάχνα, αλλά προσκολλάται στον κόλπο της ψυχής και είναι πάθος το οποίο δύσκολα εξαλείφεται και το μεν φίδι που βρίσκεται μέσα δεν θα έκανε κακό στα ανθρώπινα σώματα αν υπήρχε τροφή πλησίον του, ο φθόνος όμως, κι αν ακόμα παραθέσει σ’αυτόν πλουσιότατη τράπεζα, την ίδια την ψυχή κατατρώγει, δαγκώνει από παντού, σπαράσσει, ξεσχίζει.

Και δεν είναι δυνατό να βρει ο φθονερός κάποια άλλη ανακούφιση με την οποία να απαλλαγεί από το δράμα του που είναι μανία πραγματική παρά μόνο μία την δυστυχία εκείνου που ευημερεί και δι’ αυτό τον φθονεί.

Του Aγίου Ιωάννου, του Χρυσοστόμου – Εις την Β’ προς Κορινθίους, Λόγος ΚΖ, §3, PG 61,587.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button