ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο σπουδαίος άνθρωπος που υιοθετεί όσα καρκινοπαθή παιδιά εγκαταλείπουν στα νοσοκομεία οι γονείς τους

Σπουδαίος άνθρωπος: Υιοθετεί όσα καρκινοπαθή παιδιά εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία

Σπουδαίος άνθρωπος: Λίγοι θα μιλήσουν για τη δράση του, λίγοι θα διαβάσουν την ιστορία του. Πολλοί όμως θα αναγνωρίσουν την προσφορά του. Είναι εκείνος ο φύλακας άγγελος των μικρών παιδιών, που βασανίζονται από τη νόσο που ταλανίζει τον πλανήτη μας. Η συνεισφορά του στις ψυχές των παιδιών, περνά στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών, όμως εκείνος επιμένει σε όσα εμείς σιωπηρά αγνοούμε.

Η συγκινητική ιστορία ενός σπουδαίου ανθρώπου

Ονομάζεται Mohamed Bzeek (Mπζικ). Όποιο παιδάκι μπήκε στο σπίτι του πέθανε, λένε. «Ο αληταράς», «ο μπιπ», «ο έτσι» θα σκεφτεί κανείς, πριν ακούσει την ιστορία του.

Στα 62 του διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου. Πολέμησε την αρρώστια, πάλεψε με τις πιθανότητες και βγήκε νικητής. Κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια, όντας αβοήθητος , αφού η γυναίκα του είχε ήδη πεθάνει και ο γιος του έχει κάποιου είδους σοβαρή αναπηρία.

Στο νοσοκομείο που βρισκόταν, όσο νοσούσε, διαπίστωσε ότι πολλά παιδάκια στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου αφήνονταν απ’ τους γονείς τους, να πεθάνουν κυριολεκτικά μόνα τους. Ήταν μια αλήθεια, που τον εξέπληξε και ταυτόχρονα τον πείσμωσε.

Σπουδαίος άνθρωπος: Υιοθετεί όσα καρκινοπαθή παιδιά εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία

Μόλις έδιωξε από πάνω του και τα τελευταία σημάδια της νόσου, αποφάσισε το απίστευτο. Υιοθέτησε όσα παιδιά εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία από τους γονείς τους αβοήθητα, για να πεθάνουν μόνα τους. Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει στην μεγάλη του αγκαλιά 10 παιδιά. Δέκα εγκαταλελειμμένες παιδικές ψυχές ένοιωσαν ζεστασιά και απέραντη αγάπη, πριν αφήσουν το θνητό και σακατεμένο από την αρρώστια κορμάκι τους.

Παιδικά, φαλακρά απ’ τις χημειοθεραπείες, κεφαλάκια ένιωσαν ένα τρυφερό χάδι, αντί για το ψυχρό μαξιλάρι του νοσοκομείου. Παιδικά ζευγάρια μάτια -πριν δουν τον κόσμο- είδαν το τρυφερό πρόσωπο της ανιδιοτελούς Αγάπης και έκλεισαν από κάποιο υγρό, απ’ τα δάκρυα, χέρι.

Σπουδαίος άνθρωπος: Υιοθετεί όσα καρκινοπαθή παιδιά εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία

Σπουδαίος άνθρωπος υιοθετεί όσα καρκινοπαθή παιδιά εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία

Στην εποχή, όπου ο κάθε ένας θαυμάζεται σαν είδωλο και ο κάθε τραγουδιστής/ηθοποιός προκαλεί φρενίτιδα, υπάρχουν περιπτώσεις, που σε κάνουν να αναθεωρείς το ύψος του πήχη στο αξιακό σου σύστημα. Αναθερωρεί κανείς το ποιόν της έννοιας Άνθρωπος.

Κανείς δε μίλησε για τον κρυφό άγγελο. Εκείνον που χαρίζει απλόχερα την αγάπη του, σε εκείνους τους μικρούς, που την χρειάζονται περισσότερο. Στην εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα και οι φωτογραφίες, έγιναν το βασικό μέσο αυτοπροβολής και αγοραπωλησίας του εαυτού, ένας σπουδαίος άνθρωπος εκτελεί -αληθινά- ένα κοινωνικό έργο. Είναι εκείνος στην αγκαλιά του οποίου, έφυγαν γαλήνια οι μικροί άγγελοι, που του χαμογελούν πια από τη γειτονιά τους.

πηγη .i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button