ΔΙΑΦΟΡΑ

Η μαγευτική Αθήνα του 1961 σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Ρετρό αυτοκίνητα και λεωφορεία…η πλατεία Συντάγματος και το παλιό αεροδρόμιο όπως δεν τα έχετε ξαναδεί, τουλάχιστον οι νεότεροι.

Το υπέροχο video έδωσε στη δημοσιότητα η British Pathe και είναι ένα τουριστικό αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα από το 1961! Απολαύστε το.

Tότε που οι γειτονιές της Αθήνας μύριζαν γιασεμί και οι άνθρωποι έλεγαν καλημέρα σε όλο τον κόσμο.


Λόντρα, Παρίσι, Νιου-Γιορκ, Βουδαπέστη, Βιέννη, μπρος στην Αθήνα, καμιά σας, καμιά σας δεν βγαίνει γιατί είναι πάντα γιομάτες με ρόδα οι ποδιές της κι άσπρες δαντέλες, τυλίγουν τις ακρογιάλιές της…

Τους στίχους αυτούς που τραγούδησε μοναδικά η Σοφία Βέμπο θα σας θυμήσει αυτό το υπέροχο video που περιλαμβάνεται στο αρχείο της British Pathe, στο οποίο μεταξύ άλλων θα δείτε την πλατεία Συντάγματος, το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Πλάκα.

BINTEO:

 

 

πηγη tilestwra.com 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button