ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η Παναγία Μικρασιάτισσα στο Ιερό Ησυχαστήριο «Παναγία Άξιον Εστίν» (ΦΩΤΟΣ)

Εκατοντάδες πιστοί έφθασαν στο Ιερό Ησυχαστήριο «Παναγία Άξιον Εστίν» για να υποδεχθούν την εικόνα της Παναγίας της Μικρασιάτισσας.

Στην πανηγυρική υποδοχή της Ιεράς Εικόνας στο Ησυχαστήριο «Παναγία Άξιον Εστίν», προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννης.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ακολούθησε τους πρόσφυγες από την Καππαδοκία και έφθασε μαζί τους στην Ελεύθερη Πατρίδα το 1924. Σύλλογοι Μικρασιατών με παραδοσιακές στολές, Ιερείς και Μοναχοί μαζί με τις Μοναχές του Ιερού Ησυχαστηρίου και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν την Μικρασιάτισσα.

Μαζί με τους εκατοντάδες πιστούς, το «παρών» έδωσαν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ.Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ.Ιωάννης Αδαμόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου κ.Γεώργιος Λαζαρίδης.

Η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ναό της Παναγίας «Άξιόν Εστιν», όπου εψάλη ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ.Ιωάννης ομίλησε στους πιστούς για την σημασία του Σταυρού στη ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης για την μεγάλη ευλογία προς το Ιερό Ησυχαστήριο να υποδεχθεί την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της «Μικρασιάτισσας».

Η εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου (Δ΄ Νηστειών) στο Ιερόν Ησυχαστήριο. Μετά τον Εσπερινό η εικόνα θα αναχωρήσει για το Ιερόν Κοινόβιον του Οσίου Νικοδήμου, στον Πεντάλοφο Παιονίας του Νομού Κιλκίς. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της «Μικρασιάτισσας», «ταξίδεψε» το 1924 από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, από το Φερτέκι Ικονίου Καππαδοκίας.

dogma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button