ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η τίμια Κάρα της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με αισθήματα ιδιαιτέρας χαράς και συγκινήσεως, η πόλις του Λαγκαδά υποδέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 του τρέχοντος μηνός Απριλίου ε.έ., την Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της Θαυματουργού.

Η Τίμια Κάρα εκομίσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, εκ της πόλεως των Τρικάλων όπου και φυλάσσεται.
Η υποδοχή του Ιερού Θησαυρίσματος πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, ενώ κατά την διάρκεια αυτής παρέστησαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος πιστών.

DSC_1831 DSC_1835 DSC_1840 DSC_1846 DSC_1859 DSC_1864

Ακολούθησε επίσημος Δοξολογία και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου κατά την διάρκεια του οποίου εψάλει και ο κανόνας της Αγίας. Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τρίκκης κ.κ. Χρυσόστομο, για την μεγάλη ευλογία που επιδαψίλευσε στην Ιερά Μητρόπολή μας κομίζοντας την Σεπτή Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, η οποία έρχεται και για πρώτη φορά στην περιοχή μας.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι η παρουσία των Αγίων στην ζωή μας είναι ένα πνευματικό καταφύγιο εις το οποίο μπορεί ο καθένας να βρει αγαλλίαση και ψυχική ξεκούραση.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πολύτιμος αυτός μαργαρίτης της Πίστεως θα ευρίσκεται προς ευλογία πνευματική εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, όπου και θα αναχωρήσει ευθύς αμέσως μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό.

dogma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button