ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Η ζύμη αυτή είναι υπέροχη γιατί οι πίτσες έγιναν στο κέντρο αφράτες, η κρούστα τραγανή!

Η ζύμη αυτή είναι υπέροχη γιατί οι πίτσες έγιναν στο κέντρο αφράτες, η κρούστα τραγανή και ειλικρινά όλοι γλύψαμε τα δάχτυλά μας!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
  • 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ
  • 1 ΚΟΥΠΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΛΑ Η ΜΑΓΙΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΗΧΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
  2. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΛΕΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ ΠΙΕΖΩΝΤΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 230C ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΦΟΥ ΡΙΞΟΥΜΕ 2-3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΖΥΜΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΑΔΙΟΥ. ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΓΚΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30-40 ΛΕΠΤΑ.
  3. ΑΦΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ. ΠΑΤΙΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΣΕ 4 ΙΣΟΜΕΡΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ :
  4. ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΟ, ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΦΡΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΣΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ.
  5. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΣΕ ΤΑΨΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΣΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΑΙ!!!! ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΡΑΦΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!!!!!
  6. TIPS: ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ, ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!!

πηγη i-gastronomie.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button