ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσαμε με εύκολο και παραδοσιακό τρόπο τις πράσινες χαρακτές ελιές

Η Συνταγή είναι από Λεμονής Σκοπελιτης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
Πράσινες ελιές βρώσιμεςγια διατήρηση.
Νερό

Για την άλμη:
νερό
ημίχοντρο αλάτι
κ.γ. κοφτές ξυνό
Φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Έπλυνα τις ελιές και με ένα μαχαιράκι τις χαράξε σε 2-3σημεια
πρέπει να είναι γερές χωρίς χτυπήματα και σημάδια

τις έβαλα σε 2δοχεια πλαστικά και 1 μπουκάλι του νερού και τις αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα μέχρι να ξεπικρίσουν για περίπου 10-14 μέρες

Αφού τις βάλουμε στην άλμη τις καταναλώνουμε μετά από 24 ώρες. Τις διατηρούμε έτσι έως και 3 μήνες. Το 2ο στάδιο με την άλμη σε 10-14 μέρες που θα το κάνουμε.

Αν μείνουν στην άλμη θα είναι πιο αλμυρές.
Αν τις βάλουμε σε λαδόξιδο, θα πρέπει να ανακινούμε το βάζο που και που.

Η Συνταγή είναι από Λεμονής Σκοπελιτης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button