ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρεμμυδόσουπα με μπίρα και σκόρδο

 

Υλικά
2 σκόρδα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκόρδα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
12 ουγκιές (340γρ.) μπύρα ξανθιά
5 ¼ κούπας ζωμό από μοσχάρι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
Παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν.
Ρίχνετε την μπύρα και το ζωμό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτετε τους κύβους ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σερβίρετε την σούπα, ρίχνοντας τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα.
vita.gr

πηγη spirospero.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button