ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορονοϊός: Ο Χαρδαλιάς σήμανε συναγερμό για 18 νομούς Δείτε ποιοι ειναι οι νόμοι

Η καθιερωμένη τακτική ενημέρωση πραγματοποιείται την Παρασκευή (27/11) στο Υπουργείο Υγείας, μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ.

Σε αυτή μετέχουν, όπως πάντα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τον «παρών» στην σημερινή ενημέρωση δίνει και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, που προφανώς θα ανακοινώσει κάτι που αφορά στην αγορά. «Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό».

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως από τα 2.013 νέα κρούσματα, τα 319 εντοπίστηκαν στην Αττική και 545 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα 106, στις Σέρρες 93 και στη Μαγνησία 89.

Η ίδια τόνισε πως η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ σήμερα σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται περίπου 4.500 ασθενείς, με το 1/4 αυτών να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη.

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 περιοχές

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (26/11), ενώ σημείωσε πως 18 Περιφέρειες είναι… στα κόκκινα. Κι αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Πλαφόν στο κόστος για μοριακό και rapid test ανακοίνωσε ο Σταμπουλίδης

Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού αλλά και σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ως ανώτατη τιμή για μοριακό τεστ κορονοϊού τα 40 ευρώ και ως ανώτατη τιμή για rapid test τα 10 ευρώ.

«Η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πρόσβαση των πολιτών σ’ αυτή.

Και οι δύο παράμετροι είναι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς. Μέλημα μας ήταν και παραμένει, η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Υποστηρίζουμε τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, όταν όμως αυτός λειτουργεί.

Τώρα όμως που το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας», τόνισε συγκεκριμένα και ανακοίνωσε:

«α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00€)

β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ».

nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button