ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρήτη: Σπαρακτικές στιγμές – Έστρωσαν λουλούδια για να περάσει η σορός του Ζαχαρία

Έστρωσαν με λουλούδια το δρόμο που θα περάσει η σορός του μικρού Ζαχαρία – Η εικόνα του εθίμου που προκαλεί συγκίνηση

Με λουλούδια έστρωσαν δρόμο στον οικισμό της Λιγόρτυνου, από τον οποίο αναμένεται να περάσει η νεκρική πομπή που θα φέρει τη σορό του μικρού Ζαχαρία.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη στο χωριό, έπειτα από την τραγική απώλεια του δίχρονου αγοριού.

zaxarias1-2.jpg
zarpanews.gr

Ράγισαν καρδιές από το μοιρολόι της γιαγιάς

Δάκρυσαν και οι πέτρες στο μοιρολόι της γιαγιάς του 2χρονου Ζαχαρία. Μπαίνει στο σπίτι της και στην είσοδο του σπιτιού είναι τοιχοκολλημένο το κηδειόσημο του μικρού. Το αγκαλιάζει το φιλά και τα λόγια της είναι σπαρακτικά.

«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου
Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου
Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου
Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…»

Στις 16:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού.

Λίγο πριν την τέλεση της κηδείας του μικρού Ζαχαρία η οικογένεια ως προστάζει το έθιμο βάφτισε κατ’ εξαίρεση στις 9:30 το πρωί το μικρότερο μέλος της, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».

Η οικογένεια από τη μία ετοιμάστηκε για να βαφτίσει το μικρότερο μέλος της και σε λίγες ώρες, στις 4 το απόγευμα θα πει το τελευταίο αντίο στο 2χρονο αγγελούδι της.

Πηγή: zarpanews.gr – cretapost.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button