ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρούσματα σήμερα: Προς ολοταχώς ξανά για 3.000 – Απομακρύνεται η άρση του lockdown

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται ότι είναι για άλλη μια φορά τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης είχαν καταχωρηθεί περισσότερα από 2.800 κρούσματα γεγονός που σημαίνει ότι και σήμερα η τελική ανακοίνωση θα ξεπεράσει τα 3.000.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα, Τρίτη, θα υπάρξει επιβάρυνση στον αριθμό των διασωληνωμένων και άρα στο σύστημα υγείας που δοκιμάζεται ήδη τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαίωνουν την ανησυχία των ειδικών για την εικόνα των πρώτων ημερών της εβδομάδας με σημαντικό αριθμό τεστ προκειμένου να αρχίσουν να σχηματίζουν την εισήγησή τους για τις καθιερωμένες ανακοινώσεις της Παρασκευής.

«Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων» δήλωσε από την πλευρά του το μεσημέρι της Τρίτης ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σε συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και η κυβέρνηση δείχνει να ετοιμάζεται για παράταση του lockdown και κλείσιμο των επόμενων «βαλβίδων αποσυμπίεσης».

Ενδεικτική η δήλωση στελεχών της κυβέρνησης, όπως του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποίος σημείωσε πως είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα. «Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί» τόνισε στον ΣΚΑΙ

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπενθύμισε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι ειδικοί μίλησαν για άνοιγμα της αγοράς και δραστηριοτήτων εφόσον όμως το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία προσθέτοντας ότι όπως εξελίσσεται η επιδημιολογική εικόνα αυτό δεν μπορεί να γίνει νέα χαλάρωση των μέτρων.

Σταμπουλίδης: Χρειάζεται χρόνος για να μετρηθεί η μερική άρση lockdown

Όπως επισήμανε στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης απαιτείται η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με σταδιακό τρόπο, χωρίς να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο βήμα επαναλειτουργίας της αγοράς έγινε με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής και απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Τι θα γίνει με σχολεία, εστίαση

Αναφορικά με την εστίαση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το άνοιγμα τοποθετείται στις 19 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οι επιχειρήσεις του κλάδου να ανεβάσουν ρολά στις 12 Απριλίου.

Για τα σχολεία το βασικό σενάριο θέλει τους μαθητές να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με προτεραιότητα να δίνεται στη Γ’ Λυκείου λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων..

newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button