ΔΙΑΦΟΡΑ

Navtex με πραγματικά πυρά ανάμεσα από Χίο-Σάμο-Ικαρία εξέδωσε η Τουρκία

Την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά στις 27 και 28 Μαρτίου ανακοίνωσε η Τουρκία με παράνομη Navtex που εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης το πρωί της Τρίτης.

Οι τουρκικές ασκήσεις αναμένεται να διεξαχθούν από τις 11 μέχρι τις 15:00 του Σαββάτου και της Κυριακής. Η περιοχή που δεσμεύουν οι Τούρκοι – με βάση τις συντεταγμένες από τη Navtex 0230/21 – βρίσκεται βόρεια από τη Σάμο και την Ικαρία και νότια της Χίου.

Μάλιστα, ο χώρος που παρανόμως και χωρίς άδεια από τις ελληνικές αρχές δεσμεύουν οι Τούρκοι απέχει μόλις 7,8 ναυτικά μίλια από τη Χίο και τα ακρότατα όρια της στα νοτιοδυτικά φτάνουν μόλις στα 8,6 ναυτικά μίλια από την Ικαρία και στα 8,6 μίλια από την Σάμο στο νοτιοανατολικό άκρο.

Ενώ, σε νέες, προκλητικές δηλώσεις είχε προχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής Βουλής.

Δείτε στον χάρτη που οι Τούρκοι ανακοίνωσαν παρανόμως τη διεξαγωγή ασκήσεων για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Θρήνος στην ΕΡΤ – Νεκρή η δημοσιογράφος Ελευθερία Κονδύλη

Με ανακοίνωσή της, η κρατική τηλεόραση αποχαιρετά τη δημοσιογράφο.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η ΕΡΤ αποχαιρετά με θλίψη τη συνάδελφο Ελευθερία Κονδύλη, η οποία έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 53 ετών, ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Ελευθερία, από το 1990, εργάστηκε στον διοικητικό, οικονομικό και ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με επαγγελματισμό και ήθος.Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους της”.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button