ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λαχανοντολμάδες αγαπημένοι – ζουμεροί γεμάτοι νοστιμιά

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υλικά
1 μεγάλο αφράτο λάχανο
500γρ.κιμάς(μοσχαρίσιος-χοιρινός)
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2κ.σ. μαϊντανό
Λίγο άνηθο
3κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
Χυμός από 2 λεμόνια
1κ.σ.κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βάζουμε το λάχανο να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι του.Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, κρεμμύδια, ρύζι, μαϊντανό, άνηθο, λάδι αλάτι,πιπέρι και ζυμωνουμε. Αφού έχει κρυώσει το λάχανο παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κόβουμε και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη του λάχανου βάζουμε γέμιση τυλίγουμε και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και αν χρειαστεί κάνουμε και δεύτερη στρώση.

Βάζουμε ένα πιάτο να καλύπτει τους ντολμάδες ώστε να μη διαλυθούν, ρίχνουμε νερό να καλύπτει το πιάτο, 1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι και αφήνουμε να σιγοβρασει περίπου 1ωρα. Αφαιρούμε τους ντολμάδες και κρατάμε το ζωμό αν θέλουμε μπορούμε να το σουρωσουμε. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το αυγό έπειτα ρίχνουμε το χυμό, κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό να βράσει λίγο,παίρνουμε με μια κουτάλα από το ζωμό(αφήνουμε πολύ λίγο στην κατσαρόλα) και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα με το αυγό ανακατεύοντας συγχρόνως έπειτα το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα αποσυρουμε από τη φωτιά και περιχυνουμε τους λαχανοντολμάδες.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button