ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα Πιο τραγάνα και νόστιμα τηγανιτά Κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά για δυο άτομα.
2 Κολοκυθάκια
2 Μελιτζανες
1 Κουτί αναψυκτικό σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
Αλάτι και πιπέρι
Αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Για τον χυλό

Σε ένα μπολ ρίξτε την σόδα βάλτε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ,ρίξτε αλάτι κ πιπέρι κ ανακατεύετε καλά!!! Κόψτε τις μελιτζάνες σε φετούλες και και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μισή ωρίτσα για να μην πικρίζουν !!

Κόψτε και τα κολοκυθάκια σε φετούλες βουτάτε ένα ένα μέσα στον χυλό και τηγανίστε σε βαθύ σκεύος ..Σερβίρετε ζεστά!! Για το τζατζίκι 200 γρ η ενα μικρο κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 1 μικρο αγγούρι 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο Ελαιόλαδο λίγο ξύδι κ λίγο αλάτι..!!

Εκτελεση
Τρίψτε στο χοντρό τρίφτη το αγγούρι και στραγγίστε πολύ καλά με τα χέρια και βάλτε το σε ένα μπολ!!
Τρίψτε κ στην σκελίδα σκόρδου στο λεπτό του τρίφτη,προσθέστε το γιαούρτι σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι λίγο ξύδι και αλάτι ανακατέψτε όλα μαζί και σερβίρετε παγωμένο με τα ζεστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες..!!

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button