ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λικέρ με κουκούτσια από δέσπολα (μούσμουλα) Ίσως το καλύτερο λικέρ της σελίδας μας! Είναι η εποχή του!

Λικέρ με κουκούτσια από δέσπολα (μούσμουλα) Ίσως το καλύτερο λικέρ της σελίδας μας! Είναι η εποχή του!

Λικέρ με κουκούτσια από δέσπολα (μούσμουλα)
Ίσως το καλύτερο λικέρ της σελίδας μας! Είναι η εποχή του!
Εκτός λοιπόν από μια καλή ως πολύ καλή μαρμελάδα, τα δέσπολα δίνουν ένα εξαιρετικό λικέρ και μάλιστα μόνο με τα ταπεινά κουκούτσια τους!

Υλικά:

  • 200 gr κουκούτσια από δέσπολα (μούσμουλα)
  • 500ml ρακή
  • 450gr ζάχαρη
  • 750ml νερό

Επί το έργον:

  1. Πλένουμε τα κουκούτσια από τα δέσπολα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 5-6 μέρες στον ήλιο σκεπασμένα με τούλι.Κάθε βράδυ τα βάζουμε μέσα στο σπίτι για να μην επηρεαστούν από την ανοιξιάτικη νυχτερινή υγρασία.
  2. Τα τελευταία χρόνια στεγνώνω τα κουκούτσια στο φούρνο,στους 100 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να τρίβονται τα φλούδια τους. Η θέρμανση είναι απαραίτητη γιατί όπως όλα τα κουκούτσια (και του βερίκοκου), περιέχουν κάποιες τοξικές ουσίες που εξουδετερώνονται με τη θερμότητα. Δείτε εδώ (αλλά και στα link που παραθέτει η αγαπητή Βίκυ λεπτομέρειες)
  3. Όταν τα καφέ φλούδια τρίβονται και μπορούμε να τα αφαιρέσουμε, κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ευρύχωρο βάζο που κλείνει καλά μαζί με τη ρακή.
  4. Το φυλάσσουμε σε σκοτεινό δροσερό σημείο (ένα ντουλάπι κουζίνας είναι μια χαρά) για 2,5 ως 3 μήνες. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό που το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει). Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  5. Σουρώνουμε τα κουκούτσια χρησιμοποιώντας και σουρωτήρι και κάποιο πιο λεπτό φίλτρο, όπως π.χ. πυκνό τούλι ή φίλτρο γαλλικού καφέ. Ανακατεύουμε το αλκοόλ με το σιρόπι και το βάζουμε σε κρύο αποστειρωμένο μπουκάλι. Αφήνουμε να περάσει ένας μήνας ακόμη πριν το δοκιμάσουμε και όσο μένει τόσο γίνεται καλύτερο!

πηγη cretangastronomy.gr i-gastronomie.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button