ΔΙΑΦΟΡΑ

Lockdown: Προς χαλάρωση των μέτρων – Τι ανοίγει από την Δευτέρα

Lockdown: Προς χαλάρωση των μέτρων – Τι ανοίγει από την Δευτέρα

Κορωνοϊός: Μεγάλες αποφάσεις φαίνεται πως αναμένεται να παρθούν τις επόμενες ώρες για την χαλάρωση των μέτρων διότι θα συνεδριάσουν την Τετάρτη 17 Μαρτίου οι λοιμωξιολόγοι.

Κορωνοϊός: Η συνεδρίαση των λοιμοξιολόγων

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Υγειονομική Επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σε ολόκληρη την επικράτεια και να παρθούν αποφάσεις για το τι και πότε πρέπει να ανοίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει όλα τα ισχύοντα μέτρα και θα εισηγηθεί αλλαγές σε ό,τι χρειάζεται επικαιροποίηση.

Μετά το τέλος τη συνεδρίασης είναι πολύ πιθανό να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για το σταδιακό άνοιγμα το οποίο φυσικά θα αξιολογείται συνεχώς και θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιδιώκεται ένα τμηματικό άνοιγμα ξεκινώντας από τον χώρο του λιανεμπορίου και μίας σειράς δραστηριοτήτων όπως κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, πάντα με ραντεβού και με τήρηση μέτρων και αποστάσεων, όπως ακριβώς την προηγούμενη φορά, πριν τεθεί σε ισχύ το τρέχον lockdown.

Αρκετά δύσκολη η κατάσταση.

Τα σχολεία και το άνοιγμα της αγοράς
Σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια και στη συνέχεια τα δημοτικά.

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από προς το τέλος Μαρτίου μελετά η κυβέρνηση, επιβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τελική απόφαση εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σημείωσε δε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό.

Επιπλέον, όπως είπε, ο ίδιος ανησυχεί διότι υπάρχει ένα κλίμα αναταραχής, καθώς υπάρχει «ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια των πολλών».

Όσο για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία, με ένα ιδιαίτερο πρόβλημα να παρατηρείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button