ΔΙΑΦΟΡΑ

Mεγάλη Αvάσα: Εγκpiθηκε η Πληpωμή! Τα Χpήματα Σήμερα 14/8 Στoυς Δικαιoύχους

Mεγάλη Αvάσα: Εγκpiθηκε η Πληpωμή! Τα Χpήματα Σήμερα 14/8 Στoυς Δικαιoύχους

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Εγκρίθηκε η πληpωμή- Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα αρχίζουν οι πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, που…

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Από σήμερα, Παρασκευή (14/8) ξεκινούν οι πληρωμές.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα αρχίζουν οι πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επεσήμανε ακόμη ότι «όσοι έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και άλλα 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι».

Από σήμερα θα βρίσκονται τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται

οι πληγέντες από τη θεομηνία της Κυριακής στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων και ανέρχονται σε 600 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στους δικαιούχους.

Η πρώτη αυτή αποζημίωση αφορά σε ζημίες σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, που επισκέφθηκε τη Χαλκίδα όπου προήδρευσε σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ευβοίας Γιώργου Κελαηδίτη και των δημάρχων Χαλκιδέων Ελένης Βάκα και Διρφυέων – Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά.

Ποιοι δικαιούνται επιπλέον επίδομα μέχρι 1.200 ευρώ;

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ακόμη ότι «όσοι έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές

ανάγκες δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και άλλα 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι». Επίσης ο υπουργός , ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαιούχων για οικοσκευές, από την επομένη της καταγραφής των ζημιών, για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές (κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες). Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής και όπως έκανε γνωστό η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή.

«Από την ημέρα που θα μου πείτε ότι έχει τελειώσει η καταγραφή των σπιτιών που καταστράφηκαν και οι επιτροπές εισηγούνται την αποζημίωση για τις οικοσκευές, την επόμενη ημέρα το πρωί τα χρήματα θα βρίσκονται στα ταμεία των δήμων σας, για να πληρώσετε αμέσως τους ανθρώπους που υπέστησαν καταστροφές. Ήδη εκταμιεύτηκε και η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων για έργα αποκατάστασης της υδροδότησης και ανάπλασης των παραλιών στους δύο πληγέντες δήμους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έτοιμοι οι δήμοι να διαθέσουν το επίδομα

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε οι πολίτες «να νιώσουν εμπιστοσύνη» στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. «Να μην νιώσουν λόγια, να νιώσουν έργα και να νιώσουν ότι είμαστε μαζί» ανάφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «σε ό,τι αφορά την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι 100% σε αυτό που δεσμευτήκαμε να κάνουμε».

Επιπλέον, η δημάρχος Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα, δήλωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι να διαθέσουν στους δικαιούχους το επίδομα 600 ευρώ, «ένα επίδομα που από την επαφή μου με τον κόσμο, μπορεί αν μην τους λύνει τα προβλήματα σε καμία περίπτωση, αλλά τους δίνει μία σημαντική βοήθεια άμεση. Η αμεσότητα αυτής της βοήθειας είναι μείζονος σημασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του σπιτιού τους»…

πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button