ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μία νηστίσιμη, πολύ υγιεινή και καυτερή συνταγή για ρεβίθια με κάρυ

Μία νηστίσιμη, πολύ υγιεινή και καυτερή συνταγή για ρεβίθια με κάρυ

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)
1 πακέτο ρεβίθια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
4 Κουταλιές της σούπας Σπιτική πάστα για κάρυ
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
3-4 σπόρους κάρδαμο ή κακουλέ (προαιρετικά)
5 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τους αλλάζουμε το νερό τακτικά.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε τα πλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον πελτέ, την πάστα κάρυ και το νερό ή τον ζωμό.
Ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε την έξτρα κουταλιά κουρκουμά και το κακουλέ.

Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου μία ώρα. Το φαγητό μπορεί να φτιαχτεί σαν σούπα ή χυλωμένο αυτό θα το πετύχετε με την προσθήκη ή όχι νερού για να το φέρετε στα μέτρα σας.

Σερβίρεται ζεστό με την συνοδεία φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και με πίτες ζεστές ή ψωμάκι.

 

lovefood

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button