ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμο «σαλάμι» σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι

Νηστίσιμο «σαλάμι» σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι

ΥΛΙΚΑ :
120 γρ. ταχίνι
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
320 γρ. χαλβάς βανίλιας
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. κακάο
100 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χαλβά κομμένο σε κυβάκια. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, τα φουντούκια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Δες και αυτό!   Συνταγή από την Ανατολή.. Κανταΐφι «Κιουνεφέ» με την προσθήκη μαλακού τυριού!

Βάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και το τυλίγουμε σαν σαλάμι, κλείνοντας τα πλαϊνά σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από τη λαδόκολλα και αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το δένουμε με σπάγκο σαν σαλάμι αλλαντικό, για να το σερβίρουμε.

πηγη i-food.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button