ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια Πρωτότυπη Και Όμορφη Τυρόπιτα Στη Φόρμα Με Ζύμη Γιαουρτιού..

Μια Πρωτότυπη Και Όμορφη Τυρόπιτα Στη Φόρμα Με Ζύμη Γιαουρτιού

Συστατικά

  • 800 Γρ Αλεύρι Περίπου
  • 25 Γρ Νωπή Μαγιά
  • 300 Ml Γάλα
  • 200 Γρ Γιαούρτι
  • 30 Ml Σπορέλαιο
  • 150 Γρ Βούτυρο
  • 2 Αυγά
  • 1 Κουταλιά Ζάχαρη
  • 200 Γρ Φέτα

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε Την Μαγιά Και Την Ζάχαρη Σε Λίγο Χλιαρό Γάλα.
    Αναμειγνύουμε Την Μαγά Με Τα Αυγά, Το Υπόλοιπο Γάλα, Το Σπορέλαιο Και Το Γιαούρτι.
    Το Ρίχνουμε Στο Μισό Αλεύρι, Ανακατεύουμε Και Προσθέτουμε Λίγο Λίγο Το Αλεύρι Μέχρι Που Να Γίνει Η Ζύμη.
  2. Βάζουμε Λίγο Σπορέλαιο Στο Σκεύος, Τοποθετούμε Την Ζύμη Και Την Αλείφουμε Με Λίγο Σπορέλαιο.
    Την Σκεπάζουμε Με Μία Πετσέτα Και Την Αφήνουμε Να Ξεκουραστεί Για 30 Λεπτά.
    Όταν Είναι Έτοιμη Την Πλάθουμε Ελαφρώς Σε Αλευρωμένη Επιφάνεια.
    Την Ανοίγουμε Σε Φύλλο Και Απλώνουμε Το Βούτυρο Που Είναι Σε Θερμοκρασία Δωματίου.
    Πασπαλίζουμε Με Τυρί Και Τυλίγουμε Σε Ρολό.
    Κόβουμε Τις Άκρες Και Δίνουμε Σχήμα Κρίκου Σε Αντικολλητικό Χαρτί.
  3. Χωρίζουμε Σε Τουλάχιστον 16 Ακτίνες Χωρίς Να Κόβουμε Εντελώς Την Ζύμη.
    Την Τοποθετούμε Σε Φόρμα 26 Εκατοστών Και Δίνουμε Σχήμα.
    Πατάμε Ελαφρώς Τις Κομμένες Άκρες Και Τις Βάζουμε Στο Κέντρο.
  4. Αλείφουμε Με Κρόκο Αυγού Και Πασπαλίζουμε Σουσάμι.
    Ψήνουμε Στους 180 Βαθμούς Μέχρι Που Να Πάρει Χρώμα.

πηγη igastronomiegr.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button