ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tυρόπιτα Χωρίς Φύλλο Με Σόδα (Αναψυκτικό)

Με Την Πρώτη Ματιά Φαίνονται Όλες Ίδιες , Όμως Στην Πορεία Ανακαλύπτει Κανείς Τόσες Διαφορές Στην Κατασκευή , Στην Υφή Και Στη Γεύση Που Αξίζει Τον Κόπο Να Τις Δοκιμάσει , Να Τις Φτιάξει Και Να Τις Ξαναφτιάξει Πολλές Φορές .Η Μια Έχει Γιαούρτι Ή Κάποιο “Τυρί Κρέμα” , Η Άλλη Έχει Μαγιά Ή Άλλη Έχει Φρέσκα Μυρωδικά Ενώ Η Σημερινή Μας Πίτα Έχει Σόδα Αναψυκτικό . Αυτό Την Κάνει Πολύ Αφράτη Και Της Δίνει Μια Εξαιρετική , Ξεροψημένη Και Τραγανή Κρούστα Που Την Κάνει Τόσο Δελεαστική Αλλά Και Νόστιμη…Κατά Τ’ Άλλα , Τα Υλικά Είναι Απλά Και Η Κατασκευή Της Ακόμα Πιο Απλή…Τη Συνταγή Αυτή Τη Βρήκα Σε Ένα Χειρόγραφο , Μικρό Χαρτάκι Που Είχε Τρυπώσει Στο Τετράδιο Των Συνταγών Μου (Ένα Θεός Ξέρει Από Πότε) Και Φυσικά Προχώρησα Στην Εκτέλεσή Της Αυτομάτως :
A
Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο Με Σόδα

Υλικά :

  • 380 Γρ. Φαρίνα Κοκ.
  • 350 Ml Γάλα
  • 3 Αυγά Χτυπημένα
  • 300 Γρ. Φέτα Χοντροτριμμένη Με Τα Χέρια
  • 180 Ml. Σόδα (Αναψυκτικό)
  • 1 Κ. Σ. Βούτυρο Ή Μαργαρίνη
  • 1 Κ.Γλ. Αλάτι Και Μπόλικο Πιπέρι
  1. Εκτέλεση:
    Ρίχνουμε Σε Μια Λεκάνη Το Γάλα Με Το Αλεύρι Και Τα Ανακατεύουμε Με Το Σύρμα . Προσθέτουμε Τα Αυγά , Το Βούτυρο Και Το Αλατοπίπερο Συνεχίζοντας Το Ανακάτεμα.
  2. Όταν Σχηματιστεί Ένας Ομοιογενής Χιλός Προσθέτουμε Τη Σόδα , Ανακατεύουμε Λίγο Και Τέλος Ενσωματώνουμε Το Τυρί Με Μια Σπάτουλα Ή Ένα Κουτάλι . Αδειάζουμε Το Μίγμα Σε Αλουμίνιο Ταψί (Για Καλύτερο Αποτέλεσμα Στο Ψήσιμο) Στο Οποίο Έχουμε Τοποθετήσει Μια Λαδόκολλα Και Ψήνουμε Σε Προθερμασμένο Φούρνο , Στους 180ο Μέχρι Να Ροδοψηθεί Η Επιφάνεια Της Πίτας . Περιμένουμε Να Κρυώσει Λίγο , Κόβουμε Σε Κομμάτια Και Απολαμβάνουμε!
    Καλή Επιτυχία!

πηγη igastronomiegr.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button