ΔΙΑΦΟΡΑ

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Εγκpίθηκε Νωpίτερα η Πληpωμή! Τα Χρήματα Στους Λογαpιασμούς Τις Επόμεvες Μέpες

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Εγκpίθηκε Νωpίτερα η Πληpωμή! Τα Χρήματα Στους Λογαpιασμούς Τις Επόμεvες Μέpες

Ποιοι θα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Οι πληρωμές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν νωρίτερα, όμως, μετά την παγκόσμια υγειονομική κρίση που ξέσπασε στα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας επαναπροσδιόρισε…

Ποιοι θα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Οι πληρωμές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν νωρίτερα, όμως, μετά την παγκόσμια υγειονομική κρίση που ξέσπασε στα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας επαναπροσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών εκτιμώντας πως μπορεί να δοθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

Μιλώντας ωστόσο, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι πληρωμές να γίνουν νωρίτερα, κάτι που ανακοίνωσε λίγες ημέρες αργότερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βρούτσης από το βήμα της Βουλής παραδέχθηκε ότι για τις πληρωμές θα χρησιμοποιηθούν χρήματα από την περιουσία του ΕΤΕΑΕΠ, που εκτιμάται σε 1,4 δισ. ευρώ.

Nωρίτερα η πληρωμή στους δικαιούχους

Με εμβόλιμη πληρωμή την Πέμπτη 9 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά των αυξήσεων στις επικουρικές συντάξεις, με βάση τον νόμο 4670 που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά και την

απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές το καλοκαίρι του 2016. Η απόφαση όρισε αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019.

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά αφορούν κατά κύριο λόγο περίπου 250.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη και είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης έως και τις 31/12/2014. Και αυτό, γιατί από 1/1/2015 ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού, ο οποίος δεν άλλαξε.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Τα ποσά που αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν

τις 2.500 ευρώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα υψηλότερα ποσά θα λάβουν 236.274 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν αισθητή αύξηση στις 2 Ιουνίου και τώρα θα δουν αναδρομικά άνω των 100 ή 400 ευρώ.

Η μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων, δηλαδή οι 162.000, είναι συνταξιούχοι πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) και θα λάβουν μέσο ποσό αναδρομικών 624 ευρώ.

Τα υψηλότερα ποσά θα δουν πρώην τραπεζοϋπάλληλοι της Πίστεως και της Εμπορικής, που δικαιούνται κατά μέσον όρο 1.680 και 1.560 ευρώ αντίστοιχα.

Περίπου 21.500 πρώην ναυτικοί δικαιούνται αναδρομικά ύψους 1.112 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ στα 980 ευρώ κυμαίνεται ο μέσος όρος των αναδρομικών των δικηγόρων.

Στην άλλη πλευρά, 73.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν από 80 ευρώ συνολικά έκαστος κατά μέσον όρο, ενώ μικρότερα είναι τα αναδρομικά των αστυνομικών, των πυροσβεστών κ.ά.

Από τον άλλο μήνα θα φανούν οι αυξήσεις και στο σύστημα «Ηλιος»…

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button