ΔΙΑΦΟΡΑ

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Eγκρίθηκε η Πληρωμή! Τα Χρήματα Στoυς Λογαριασμούς Mέσα Στην Eβδoμάδα

Mόλις Ανακοιvώθηκε: Eγκρίθηκε η Πληρωμή! Τα Χρήματα Στoυς Λογαριασμούς Mέσα Στην Eβδoμάδα

Εγκρίθηκε η πληρωμή του επιδόματος.

Σύμφωνα με την απόφαση, μέσα στην νέα εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Τον αριθμό του τραπεζικού…

Μέσα στην νέα εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πιστώσεις στους

τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Η βασική προϋπόθεση για να πιστωθούν τα ποσά που αναλογούν στους μισθωτούς τους για τον προηγούμενο μήνα στα τέλη της εβδομάδας, που ξεκινά από αύριο.

Πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλουν, τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του δικαιούχου που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17/7/2020, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες

πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μισθωτών, οι οποίοι εντάχθηκαν τον Ιούνιο στον μηχανισμό «Συν-εργασία», σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιάσει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση το ίδιο χρονοδιάγραμμα, από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι και μεθαύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου, να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις ένταξης των εργαζομένων που έχουν επιλέξει και έχουν εντάξει στον μηχανισμό για τον μήνα Ιούνιο.

Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να πιστωθούν τα ποσά που αναλογούν στους μισθωτούς τους για τον προηγούμενο μήνα στα τέλη της εβδομάδας, που ξεκινά από αύριο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας, η μείωση (έως και 50%) του ωραρίου απασχόλησης των μισθωτών που επιλέγουν οι εργοδότες τους μπορεί να υπολογιστεί ανά εβδομάδα, ανά μήνα, ανά 15ήμερο ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του εργοδότη.

Αναλυτικότερα, στις υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλουν οι εργοδότες για τον μήνα Ιούνιο πρέπει να δηλώνουν τα εξής:

Τις μηνιαίες, δηλωθείσες μεικτές αποδοχές του μισθωτού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και τις αντίστοιχες μηνιαίες καθαρές αποδοχές του.

Τις καταβαλλόμενες αποδοχές κατά τον μήνα ένταξής του μισθωτού στον μηχανισμό με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας.

Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του μισθωτού που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.

newsbreak.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button