ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μουστοκούλουρα αφράτα

6010

 

Υλικά

 

 

Για 4-6 άτομα

¼ κούπας ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
¼ κουταλιά του γλυκού  γαρίφαλο
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
¾ κούπας μούστο πηχτό (πετιμέζι)
 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά αν είναι μεγάλα, αν είναι μικρά τότε μειώστε τον χρόνο ψησίματος σε 10 – 12 λεπτά.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

πηγη sidagi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button