ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψωμάκια με γεύση σκόρδο και παρμεζάνα

Φτιάξτε εύκολα ψωμάκια με έντονη γεύση και άρωμα παρμεζάνας και σκόρδου

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

2 1/5 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

φρέσκια, ψιλοκομμένη παρμεζάνα τριμμένη

1 1/2 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο

2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένη

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγια , τη 1 κούπα αλεύρι και νερό ανακατεύομε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα και κατόπιν ρίχνουμε το κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ξανά ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 20 με 25 λεπτά.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ρίχνουμε στο μείγμα το αλάτι, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μείγμα μας. Κατόπιν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Στη συνέχεια καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και τη βάζουμε σε ζεστό φούρνο για 1 και μισή ώρα.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βγάζουμε από τον φούρνο τη ζύμη που έχει φουσκώσει αρκετά και την ρίχνουμε σε πάγκο αλευρωμένο.

Ανοίγουμε απαλά με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να πλατειάσει  και να αποκτήσει πάχος 4 εκ. Έπειτα παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε απλά τη ζύμη ίσα- ίσα να ανοίξει λίγο ακόμα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, λίγο λάδι, το λιωμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε τη ζύμη με το μείγμα του σκόρδου. Αμέσως μετά ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη παρμεζάνα τριμμένη, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, πιπέρι καγιέν.

Στη συνέχεια τυλίγουμε το ζυμάρι σε ρολό και κόβουμε σε 6 κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με ένα ψαλίδι κάνουμε ένα άνοιγμα σε κάθε ψωμάκι και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι μαζί με παρμεζάνα από κάθε ψωμάκι. Φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 110 λεπτά

Χρόνος  ψησίματος : 20 λεπτά

 

πηγη sidagi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button