ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκότα με Νουτέλα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο

2023

 

Μια συνταγή για υπέροχα μπισκότα χωρίς ψήσιμο. Μπισκότα με Νουτέλα, φουντούκια και βρώμη. Μπορεί από τη πρώτη ματιά να μην σας είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η παρουσία της βρώμης, η γεύση της όμως είναι τόσο διακριτική που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Φανταστείτε την απλά σαν το συνεκτικό υλικό που τα κρατά όλα ενωμένα… Αυτό που μένει είναι μια πλούσια σοκολατένια γεύση!

Υλικά συνταγής

  • 160 γρ. βούτυρο [4 κ.σ.]
  • 100 γρ. φουντούκι [1/2 φλιτζάνι] ελαφρώς καβουρδισμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη [1/2 φλιτζάνι]
  • 100 γρ. [1/2 φλιτζάνι] γάλα φρέσκο πλήρες
  • 50 γρ. [3 κ.σ.] κακάο
  • 180 γρ. [3 φλιτζάνια] βρώμη σε νιφάδες
  • 20 γρ. [1/2 φλιτζάνι] καρύδα τριμμένη
  • 3 κ.σ. Νουτέλα ή Μερέντα
  • 2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καβουρδίζετε ελαφρώς τα φουντούκια σε καυτό τηγάνι [χωρίς λιπαρή ουσία]. Θρυμματίζετε στο multi τα καβουρδισμένα φουντούκια, φροντίζοντας να μην τα κάνετε σκόνη.
  2. Βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βράζετε το μείγμα για 1′ [ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός].
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τη nutella ή μερέντα και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη βρώμη, την καρύδα και το φουντούκι [κρατάμε 2 κουταλιές στην άκρη για διακόσμηση]. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
  5. Πλάθετε μπαλάκια με διάμετρο 3 εκ. περίπου και τα ακουμπάτε πάνω στον πάγκο εργασίας σας, στον οποίο έχετε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τα πιέζετε με την παλάμη αας να ανοίξουν και διορθώνετε το σχήμα τους.
  6. Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με τα υπόλοιπα φουντούκια και σερβίρετε. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Nutella-hazelnut-oat-cookies (4)

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button