ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα αλλαγή: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία;

Απαγόρευση: Όλοι πλέον συμφωνούν ότι τα αποτελέσματα του lockdown μετά από περίπου 1,5 μήνα δεν είναι αυτά που περίμεναν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Η μείωση των κρουσμάτων είναι μικρότερη από την αναμενόμενη, αλλά εκείνο που προβληματίζει περισσότερο τους επιστήμονες είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των διασωληνωμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά μοντέλα πρόβλεψης υπολόγιζαν ότι στις 12 του μήνα οι διασωληνωμένοι θα ήταν κάτω από 300, ενώ ο αριθμός τους είναι σήμερα σχεδόν διπλάσιος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το άνοιγμα της χώρας και της οικονομίας θα γίνει με πολύ αργά βήματα. Θα είναι μια δυναμική διαδικασία με μπρος και πίσω, ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων και την πορεία του ιού.

Γι’ αυτό ακόμα και το άνοιγμα των σχολείων το οποίο πριν από μερικές μέρες φαινόταν να έχει κλειδώσει για τις 7 Ιανουαρίου πλέον τίθεται εν αμφιβόλω. Οι δυο ημερομηνίες που μοιάζουν αυτή τη στιγμή πιο πιθανές είναι η 11η Ιανουαρίου και η 18η.

Η Δευτέρα 18/1 φαίνεται να είναι η επικρατέστερη καθώς οι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι όσο πιο αργά ξεκινήσει η κινητικότητα των γονιών με το άνοιγμα των σχολείων τόσο περισσότερο θα αναχαιτιστεί ο ιός.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button