• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Νέα απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε Ελληνίδα ηθοποιός

19 Ιανουαρίου, 2021
in ΔΙΑΦΟΡΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Νέα απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε Ελληνίδα ηθοποιός

Νέα απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ανέφερε:

“Ακόμα μία μεγάλη απώλεια για την θεατρική μας οικογένεια…Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από την ζωή χτυπημένη από καρκίνο η αγαπημένη μας συνάδελφος Πένυ Σταυροπούλου που τόσες ωραίες θεατρικές στιγμές μας έχουν συνδέσει.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Πένυ”.

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1984, ενώ προηγουμένως είχε σπουδάσει δημοσιογραφία στην Ελλάδα και Business Administration στην Αγγλία.

Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο, το Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη, στην Κύπρο ερμηνεύοντας την Αγαύη στις Βάκχες σε σκηνοθεσία Α. Χριστοδουλάκη, με τον Μίνω Βολανάκη στην Μήδεια (με την Τζένη Καρέζη) στα αγγλικά και στον «Κύκλο με την κιμωλία», στο θέατρο Βαφείο ερμηνεύοντας την Ρήγκαν στον «Βασιλιά Λήρ» του Σαίξπηρ, στο «Creve Coeur» του Τενεσί Ουίλιαμς, στους «Δεσμούς» με την Ασπασία Παπαθανασίου και στο Θέατρο Καλουτά στην παράσταση «Ταπί και Ψύχραιμοι».

Στον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία του Γ. Σταμπουλόπουλου «Δυο ήλιοι στον ουρανό» και σε μικρού μήκους ταινίες.

Στην τηλεόραση έπαιξε στα σίριαλ «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κ. Κουτσομύτη, στο «Αχ Ελένη», στην «Εργαζόμενη γυναίκα», στο «Σατυρικόν» κ.α.

Τελευταία της εμφάνιση ήταν τον χειμώνα του 2019 στην συλλογή μονολόγων «Talking Heads» του Άλαν Μπένετ στο Θέατρο 104.

Εξέδωσε το πεζογράφημα «Η νύχτα της Πηνελόπης».

πηγη enikos.gr

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

ΚΟΣΜΟΣ.Τραγωδία: Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα – 12 νεκροί, οι μισοί εξ αυτών παιδιά

Next Post

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ανοίγει η εστίαση μετά από 10 εβδομάδες απαγόρευσης

Next Post

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ανοίγει η εστίαση μετά από 10 εβδομάδες απαγόρευσης

Τραγωδία στην Αρκαδία: Θρήνος για τα δυο παιδιά που χάθηκαν σε τροχαίο

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr