ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρό το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από το πηγάδι στο Μαρόκο

Επί πέντε μέρες βρισκόταν παγιδευμένο στο πηγάδι το 5χρονο αγόρι – Χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού – Τιτάνια η μάχη των διασωστών – Οι τελευταίες ώρες πριν την ανάσυρση

Τραγικό τέλος είχε ο ηρωικός αγώνας των διασωστών για να απεγκλωβιστεί το πεντάχρονο αγοράκι που επί πέντε ημέρες βρισκόταν στο πηγάδι στο Μαρόκο. Η είδηση ότι ο μικρός Ραγιάν ανασύρθηκε νερκός, ύστερα από πολλές ώρες αγωνίας, βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον πλανήτη. Τα χιλιάδες μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ενδεικτικά του κλίματος προς το αγοράκι. Όλος ο κόσμος παρακαλούσε να μην σβήσει η ελπίδα και το παιδί να βγει τελικά ζωντανό…

Δεν πρόλαβε όμως να δει το φως και να επανενωθεί με τους γονείς του.

Αρχικά τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι το παιδί είχε βγει ζωντανό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την τραγική είδηση του θανάτου του.

Πριν από τη δραματική στιγμή, τα μηνύματα από διασώστες και μηχανικούς άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο το παιδί να ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από το πηγάδι.

Η κορύφωση της αγωνίας αποτυπώθηκε στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου οι ειδικοί έβγαζαν το παιδί για να το περιθάλψουν στη συνέχεια οι γιατροί που βρίσκονταν εκεί. Φωνές, προσευχές, κλάματα, όλα ηχούσαν μαζί και συνέθεταν το σκηνικό του πόνου.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Associated Press, το αγόρι ήταν τυλιγμένο σε μια κίτρινη κουβέρτα αφού απεγκλωβίστηκε από το τούνελ. Οι γονείς του είχαν μεταφερθεί σε ασθενοφόρο προτού ανασυρθεί ο πεντάχρονος.

Ο αγώνας των διασωστών τιτάνιος καθώς έσκαβαν μανιωδώς για να φτάσουν στο αγόρι που είχε παγιδευτεί στο πηγάδι βάθους άνω των 30 μέτρων.

Η επιχείρηση ανάνηψης δεν στέφθηκε, στην πορεία, με επιτυχία και όπως φαίνεται τελικά το παιδί πέθανε προτού φτάσουν σε αυτό οι διασώστες.

Το χρονικό της τραγωδίας και οι τελευταίες ώρες πριν την ανάσυρση

Διασώστες είχαν διοχετεύσει λίγο προτού ανασυρθεί νεκρό το παιδί οξυγόνο μέσω σωλήνων ενώ κατέβασε στο τούνελ μπουκάλια νερού.

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι του πεντάχρονου κοντά στο σημείο και κατέληξαν σε εφιάλτη με την πτώση του.

Η κραυγή αγωνίας της μητέρας του παιδιού ακούστηκε σε όλο τον κόσμο, με το κύμα συμπαράστασης να είναι μεγάλο και το χάστανγκ #SaveRayan να πρωταγωνιστεί στο Twitter.

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονταν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο στο πλευρό.

Από εκατοστό σε εκατοστό, οι διασώστες προχωρούσαν παρά πολύ αργά στο τούνελ, ενώ εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα.

Μηχανικός που μίλησε νωρίτερα στο δίκτυο 2M της κρατικής τηλεόρασης του Μαρόκου διευκρίνισε ότι είναι πιθανόν πως η προσπάθεια να διαρκούσε πολλές ώρες.

«Ογδόντα εκατοστά μας χωρίζουν από τον Ράιαν. Τα γεωτρύπανα δουλεύουν με μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί το λάθος», εξήγησε ο Μουνίρ Αλ Ζαζούλι προσθέτοντας ότι οι διασώστες προωθούνται 20 εκατοστά του μέτρου κάθε μία ώρα.

Το παιδί εγκλωβίστηκε στο πηγάδι που ξεπερνά τα 30 μέτρα κάτω από τη Γη στην επαρχία Λααγιούν. Έπεσε εκεί το απόγευμα της Τρίτης και στη συνέχεια ακούστηκε να κλαίει.

Όπως είπε η μητέρα του, έπαιζε κοντά στο σημείο προτού εξαφανιστεί. Εκείνη έντρομη έσπευσε να τηλεφωνήσει στις Αρχές αφού έμαθε τι είχε συμβεί.

Οι διασώστες αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες, όπως κατολίσθηση και παρουσία ογκόλιθων. Οι φωτογραφίες, που κυκλοφορούσαν στα κοινωνικά δίκτυα, έδειχναν εκατοντάδες ντόπιους να παρακολουθούν τις προσπάθειες διάσωσης.

ΠΗΓΗ : Protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button