ΔΙΑΦΟΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ του δολοφονημένου Μάριου Παπαγεωργίου

Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου που απήχθη πριν από 11 χρόνια.

Οι 8 νέοι κατηγορούμενοι ανάμεσά τους και οι δύο γιοι του εγκεφάλου της υπόθεσης απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν μεταξύ των οποίων ήταν αρπαγή και ανθρωποκτονία.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος που παρουσιάζει η εφημερίδα Πατρίς υιοθετείται η εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει και αυτή τους κατηγορούμενους ενώ μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών μέσα από επικοινωνίες μαρτυρίες και δρομολόγια δεν προκύπτει εμπλοκή των κατηγορουμένων στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Μάρτυρες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς δύο κατηγορούμενων ότι ένα ταξίδι που μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών έγινε για να πουλήσουν κάρβουνα και ότι δεν ίσχυε ότι μετέφεραν και έθαψαν το πτώμα του Μάριου. Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει στηριζόμενη πάνω σε μαρτυρικές καταθέσεις:

«Το κρίσιμο χρονικό διάστημα της απαγωγής του Μάριου, τουλάχιστον το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Αυγούστου 2012, αυτός ( σ.σ Κ.Γ ) παραθέριζε με την οικογένειά του σε χωριό , κοντά στα Καμένα Βούρλα. Προφανώς, με βάση τη λογική του εγκληματία, o κατηγορούμενος δεν θα ανέθετε την μεταφορά του πτώματος σε κάποιον που δεν είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση από την αρχή καθώς κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο αποκάλυψης.

Όμως αυτό το λογικό επιχείρημα εν προκειμένω, δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο ώστε να προκύψουν οι απαιτούμενες από το νόμο ενδείξεις για την παραπομπή του κατηγορούμενου στο Ακροατήριο.

Για τον Κ.Μ θα πρέπει ομοίως να γίνει δεκτό ότι δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή του στο ακροατήριο καθώς από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι αυτός ενεργούσε πάντα από κοινού με τον Κ.Γ και μάλιστα ο τελευταίος είχε πάντα την πρωτοβουλία ή ήταν o ενδιάμεσος της επικοινωνίας του με τον Π.Μ ( σ.σ εγκέφαλος)».

Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει για τους δύο γιους του εγκεφάλου: «Δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή τους στο Ακροατήριο ,ότι είχαν φυσική παρουσία στον τόπο της ανθρωποκτονίας ή της αρπαγής του Μάριου ή έστω ότι συμμετείχαν με οποιονδήποτε, αξιόποινο πάντως, τρόπο στην τέλεση των εν θέματι αδικημάτων. Ιδιαίτερα το γεγονός πως oΜΡ είναι ο τελευταίος που κάλεσε τηλεφωνικά τον Μάριο την 21 :54 ώρα της 09.08.2012, και μάλιστα ευρισκόμενος στη_Νέα Σμύρνη Αττικής

(όπως προκύπτει από την ενεργοποίηση κεραιών), δεν συνιστά καταλυτικό στοιχείο καθώς προφανώς δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε λογική εγκληματία ιδιαιτέρως μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι αυτός τυγχάνει αστυνομικός που υπηρετεί σε υψηλού κύρους υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛΑΣ, να επικοινωνεί- με θύμα τηλεφωνικώς λίγο πριν λάβουν χώρα σε βάρος του τέτοιες βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις».

Στο βούλευμα αποκαλύπτεται ο ρόλος του εγκεφάλου της υπόθεσης αλλά μετά από τόσα χρόνια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που βρίσκεται η σωρός του άτυχου Μάριου.

Ο Π.Μ γνώρισε την οικογένεια του Μάριου το 2002 και όπως χαρακτηριστικά τονίζεται:

«Λόγω του μονογονεϊκού χαρακτήρα της οικογένειας της Βαρβάρας Θεοδωράκη και της κοινής καταγωγής με αυτή του Π. Μ από τη Μάνη Λακωνίας, ο Π. Μ είχε επιβληθεί στην οικογένεια ως προστάτης , σύμβουλος και κυρίως εμφάνιζε την ελλείπουσα πατρική φιγούρα στο Μάριο, ως πατέρας πρότυπο. Εκμεταλλευόμενος το σεβασμό την εμπιστοσύνη και την ανάγκη του Μάριου να έχει ένα άτομο να τον προστατεύει και να τον συμβουλεύει, τον συνόδευε στα διάφορα συνεργεία και εταιρείες πώλησης αυτοκινήτων καθόσον o Μάριος είχε μεγάλη αγάπη προς τα αυτοκίνητα.

Έχοντας ο Π. Μ ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών σε διάφορες δημόσιες αρχές, όπως στην Αστυνομία, αλλά και σε διάφορους πολιτικούς χώρους είχε δημιουργήσει όχι μόνο στο Μάριο αλλά και στη μητέρα του και στους συγγενείς και φίλους αυτών την εικόνα ότι είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, που έχει την ικανότητα να τους επιλύει άμεσα τα διάφορα προβλήματα.

Όλο το περιβάλλον του Μάριου και προφανώς ο ίδιος θεωρούσε ότι ο Π. Μ είναι ο σπουδαίος άνθρωπος, αναγκαίος στις μυστικές υπηρεσίες και την Αστυνομία και ο λόγος του και οι εντολές του έχουν τον χαρακτήρα εντολών κρατικού λειτουργού που εργάζεται κάτω από ιδιάζουσες μυστικές συνθήκες και αποτρέποντας με τη δημιουργία αυτού του “άβατου” την αποφυγή περίεργων ερωτήσεων αλλά και αποτρέποντας οποιαδήποτε καχυποψία ως προς τον χαρακτήρα του και τις ενέργειές του. Ουσιαστικά ο Π. Μ δεν εργαζόταν, δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση είχε άνετη ζωή και μάλιστα δάνειζε ικανά χρηματικά ποσά σε άλλα άτομα».

Ο εγκέφαλος της υπόθεσης αποφάσισε να παγιδεύσει με πρόσχημα την πώληση μιας συσκευής τον άτυχο Μάριο που εκείνο τον Αύγουστο βρίσκονταν για διακοπές με τη μητέρα του στο Διακοπτό Αχαΐας και να του δώσει ραντεβού στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής .

Εκεί ο εγκέφαλος μαζί με άλλα 3 τουλάχιστον άτομα: «Τον χτύπησαν επανειλημμένως με τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου του στο κεφάλι με συνέπεια την απώλεια σημαντικής ποσότητας αίματος και τον εγκλώβισαν κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, στη θέση της ρεζέρβας».

Το απαλλακτικό βούλευμα για τους 8 κατηγορουμένους με το οποίο καταργούνται και οι περιοριστικοί όροι προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του άτυχου Μάριου. Ο δικηγόρος της μητέρας του Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς:

«Θα προσφύγουμε με αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ώστε να ασκήσει έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα αφού στοιχεία που αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών και είχαν προβληματίσει τότε το δικαστήριο δυστυχώς δεν διερευνήθηκαν στην ανάκριση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο γιος του εγκεφάλου ήξερε ότι το αυτοκίνητο του Μάριου είναι εγκαταλελειμένο από τους απαγωγείς στο Παλαιό Φάληρο ενώ οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει ακόμα με τη μητέρα; Αυτή η υπόθεση πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ηρεμήσει αυτή η μητέρα και να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια».

πηγη thecaller.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button