ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμος χαλβάς με μόλις 4 υλικά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
  • 4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία

Βράζετε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι. Καβουρδίζετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο χρώμα του.

Με κουτάλα σούπας ρίχνετε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του τηγανιού.

Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζετε με κουτάλι για να μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button