ΔΙΑΦΟΡΑ

Επίδομα εργασίας: Πόσοι άνεργοι θα το λάβουν άμεσα – Σε ποιους θα δοθεί μπόνους 300 ευρώ

Το επίδομα εργασίας αναμένεται να δοθεί σε περισσότερους από 7.000 ανέργους το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα εργασίας που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα “Δουλειά Ξανά” δίνεται σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν επιδοτούμενοι άνεργοι αλλά και μακροχρόνια άνεργοι μη επιδοτούμενοι προκειμένου να βρουν πάλι δουλειά.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται ότι θα καταβάλλεται το 50% του επιδόματος ανεργίας σε όποιους άνεργους πιάσουν δουλειά ενώ διαρκεί η επιδότηση ανεργίας.

Επίδομα εργασίας: Πόσοι άνεργοι θα το λάβουν

Σύμφωνα με πληροφορίες του  Capital.gr κατά τους τελευταίους δύο μήνες (δηλαδή από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα του περασμένου μήνα) έχουν υποβληθεί κοντά στις 7.000 αιτήσεις.

Η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έχει ανοίξει από τις 15 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει σταθερά ανοιχτή, δηλαδή δεν υπάρχει προθεσμία για τις σχετικές αιτήσεις.

Επίδομα εργασίας: Ποιοι θα λάβουν και 300 ευρώ μπόνους

Αναλυτικά παραδείγματα για τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου επιδόματος.

Έστω ένας άνεργος, που λαμβάνει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Στην περίπτωση που επαναπροσλήφθηκε κατά την 1η Μάϊου 2023, μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας του -αλλά ως “επίδομα εργασίας”, το οποίο αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας – έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή για επιπλέον 8 μήνες, παράλληλα με τη μισθοδοσία του στην επιχείρηση στην οποία προσελήφθη.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το ποσοστό όσων επιδοτούμενων ανέργων, οι οποίοι θα λάβουν επίδομα εργασίας – αντί για επίδομα ανεργίας – παράλληλα με το μισθό τους, αρκεί να αναφερθεί πως κατά το μήνα Μάρτιο, οι επιδοτούμενοι ανέργοι συνολικά ανήλθαν σε λίγο πάνω από 195.000.

Επίδομα εργασίας: Ποιοι θα λάβουν 300 ευρώ μπόνους

Όσον αφορά το άλλο σημαντικό μέτρο κινητοποίησης των ανέργων -και συγκεκριμένα των μη επιδοτούμενων – μακροχρονίως ανέργων με πάνω από 5 έτη ”παραμονής” στις λίστες της ΔΥΠΑ, δηλαδή την καταβολή μπόνους ύψους 300 ευρώ προκειμένου να συντάξουν ψηφιακό ατομικό δράσης, οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως το έχουν λάβει κοντά στους 67.000 ανέργους.

Στελέχη της ΔΥΠΑ αναφέρουν πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να λάβουν το εν λόγω μπόνους (δηλαδή οι μακροχρονίως άνεργοι με πάνω από 5 έτη εγγραφής στη ΔΥΠΑ) είναι τουλάχιστον άλλοι τόσοι.

Συνεπώς, άλλοι 60.000-70.000 μακροχρονίως ανέργοι για πάνω από 5 χρόνια, έχουν δικαίωμα να λάβουν το μπόνους των 300 ευρώ και να συντάξουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης για την εύρεση εργασίας.

πηγη workenter.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button