ΔΙΔΑΧΕΣ

Οσο κανείς εφαρμόζει πιο πολύ και πιστά τις εντολές του Θεού τόσο πιο ανθεκτικός γίνεται στις θλίψεις και τους πειρασμούς

XAΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Οι πιστοί πρέπει να τονώνονται κάθε λίγο. Είναι τόσο ανθρώπινο να δεχώμαστε συχνά επαναλαμβανόμενα κάποια λόγια ενισχυτικά για την πίστη μας και την εμμονή μας στον Κύριο.

Γι’αυτό και πάλι τονίζει ο άγιος συγγραφεύς μας την αξία της υπομονής των αγίων, δηλαδή των χριστιανών. Και υπομονή εδώ σημαίνει εγκαρτέρηση, αντοχή, ακλόνητη προσμονή του Χριστού με το βλέμμα στραμμένο στην ουράνια πατρίδα. Αυτό έκαναν διά μέσου των αιώνων όλοι οι άγιοι, μάρτυρες και μη. Αυτό καλούνται να κάνουν και οι πιστοί κατά τις ημέρες του Αντιχρίστου.

Η υπομονή όμως αυτή δεν είναι ανεξάρτητη από την τήρηση των εντολών του Θεού και από την πίστη στο Χριστό.Όσο πιο πολύ πιστεύει κανένας στο Χριστό, τόσο πιο πολύ ενισχύεται στην τήρηση των εντολών του Θεού. Και όσο κανείς εφαρμόζει πιο πολύ και πιστά τις εντολές του Θεού, τόσο πιο πολύ αυξάνει σε αντοχή και ανθεκτικότητα έναντι των εξωτερικών θλίψεων και πειρασμών, έναντι των συκοφαντιών, των αδικιών, των διωγμών και των ποικίλων άλλων λυπηρών είτε από ανθρώπους προέρχονται είτε από τον πονηρό και τα όργανά του.

Οι πιστοί δεν έχουν άλλα διαπιστευτήρια να παρουσιάσουν ενώπιον του Θεού εκτός από τις άγιες πράξεις και τα έργα της αρετής στο κόσμο ετούτον. Αλλά και ο Θεός αυτά τα διαπιστευτήρια περιμένει, γιατί αυτά είναι εκείνα που αποδέχεται.

Ο,τι άλλο αποκτήσει ο άνθρωπος στη γη, ακόμη και λεγόμενα πνευματικά αγαθά, όπως είναι η κοσμική σοφία και ο,τι σχετικό, όλα αυτά μένουν εδώ, δεν ακολουθούν τον άνθρωπο εκεί. Οι αρετές όμως και κάθε καλή και άγια πράξη και κάθε έργο θεάρεστο όχι μόνο θα αναγνωρισθή από το Θεό, αλλά και θα ανταμειφθή πλούσια.

“Ιερομ. Ευσεβίου Βίττη, ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, Τόμος Γ΄

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button