ΔΙΔΑΧΕΣ

π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Να μην είμεθα σαν τα ανόητα ζώα που βόσκουν ανύποπτα

π. Αυγουστίνος Καντιώτης:Εγώ από ώρα σε ώρα περιμένω να απέλθω εκ τού κόσμου τούτου· και παρακαλώ το Θεό -και παρακαλέσατε κ᾿ εσείς-, να μού δώσει μετάνοια και να κλείσω την πολύπλαγκτο ζωή μου με το «Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθῃς εν τη βασιλεία σου» (Λουκ. 23,42).

Για εσάς εύχομαι, να ζήσετε χρόνια μαθουσάλια. Αλλ᾿ είτε ούτως είτε άλλως μας αναμένει η αιωνιότης, η απέραντος αιωνιότης.

Να σταθούν σοβαροί οι Έλληνες. Διότι κάτι μεγάλο θα γίνει. Δεν είμαι προφήτης· αλλά προβλέπω, ότι το έτος αυτό θα είναι σημαντικώτατο έτος για τον κόσμο ολόκληρο και ιδιαιτέρως για τα Βαλκάνια.

Θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

Και πρέπει όλοι μας να είμεθα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με αταραξία παν το οποίον θα συμβεί, με την ακράδαντη πίστη ότι υπεράνω των ισχυρών δυνάμεων τού κόσμου ίσταται η θεία πρόνοια, η οποία κατευθύνει και προστατεύει και ενισχύει τα μικρά έθνη τα οποία αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας.

Μεγάλες ημέρες περιμένουμε, κρίσιμα γεγονότα.

Και πρέπει ν᾿ αφήσουμε τις διασκεδάσεις.

Να μην είμεθα σαν τα ανόητα ζώα που βόσκουν ανύποπτα, αλλά με υψηλό το φρόνημα και γενναία την ψυχή να ατενίζουμε τα επερχόμενα.

Ας ευχηθούμε να μείνουμε εκτός τού κυκλώνος και εκτός της χιονοστιβάδος, στη γωνία αυτή τού κόσμου, υψώνοντας μάτια και ψυχές προς τον παντοδύναμο Θεό.

Ο Θεός μεθ᾿ υμών, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των αγίων.

† Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button