ΔΙΑΦΟΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας αύριο 15 Μαΐου – Πως καθιερώθηκε η Διεθνής ημέρα οικογένειας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
Η οικογένεια είναι ένας πανάρχαιος θεσμός που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας όπου αναπτύσσεται η προσωπικότητα του ατόμου.

Παγκόσμια – διεθνής ημέρα οικογένειας: Μαθητές αφηγούνται δύσκολες οικογενειακές στιγμές που η ομοψυχία της οικογένειας τις άλλαξε

«…Την επόμενη μέρα η μητέρα μου χειρουργήθηκε. Ο πατέρας μου μού είπε ότι σε λίγες μέρες θα φύγουμε. Τα μάτια μου θάμπωσαν από τη χαρά. Ήμουν γεμάτος αγωνία και περίμενα πώς και πώς να βγει η μητέρα μου από το νοσοκομείο.
Τα βράδια ο πατέρας με παρηγορούσε και συζητούσαμε για το πρόβλημα.
Το τελευταίο βράδυ που κοιμόμουν είδα ένα ωραίο όνειρο. Είδα να βγαίνει η μητέρα μου από το νοσοκομείο. Και ναι, την επόμενη μέρα φύγαμε από τη Σκόπελο και γυρίσαμε στο σπίτι.

Με την ομόνοια και με τη βοήθεια που μου πρόσφερε ο πατέρας μου ξεπεράσαμε αυτό το πρόβλημα. Τότε, σκέφτηκα πως το πιο σημαντικό σε μια οικογένεια είναι να είναι όλοι καλά μεταξύ τους, να συζητάνε και να βοηθάνε ο ένας τον άλλο.»

Παγκόσμια ημέρα οικογένειας – Γράφει η μαθήτρια Αρίστη Δωρ.

«…Όταν έφτασα στο σχολείο όλοι με κοίταζαν λες και ήμουν Τούρκος που ήρθε να πάρει την Ελλάδα! Μέχρι και η κυρία κοίταζε περίεργα. Μετά από λίγο κατάλαβα το λόγο. Κάποιος hacker μπήκε στο facebook και έγραψε άσχημα λόγια σχετικά με τους συμμαθητές μου και τη δασκάλα μου. Εγώ τους έλεγα ότι δεν έγραψα άσχημα λόγια αλλά δεν με πίστεψε κανείς.
Γι` αυτό μου έδωσαν πέντε ημέρες αποβολή …

Την Κυριακή είπα του μπαμπά να σταματήσουμε σε ένα ανθοπωλείο να πάρω ένα λουλούδι. Όταν φτάσαμε σπίτι είπα: Καλύτερα να σταματήσετε να μαλώνετε. Θα βρούμε λύση αν είμαστε ενωμένοι. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο ένας από τον άλλο…»

Παγκόσμια ημέρα οικογένειας – Γράφει ο μαθητής Ηλίας Τεν.

«…Εγώ δεν ήξερα γιατί πηγαίναμε εκεί αλλά στο δρόμο μου είπαν ότι ήταν 15η Μαΐου, η παγκόσμια ημέρα της οικογένειας… Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν ότι το πιο σημαντικό σε μια οικογένεια είναι να είναι όλοι καλά μεταξύ τους, να συζητάνε και να βοηθάνε ο ένας τον άλλο.

Είδατε, όπως και στη Φυσική στο σχολείο βγάζουμε συμπεράσματα, έβγαλα κι εγώ ένα μόνος μου!»

πηγη askitikon.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button