ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο λεμονογλυκό με μπισκότα, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Πανεύκολο λεμονογλυκό με μπισκότα, ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Λεμονογλυκό με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ, αρχική πηγή εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, γλυκό που σε βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
  3. Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί. Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πασπάλισμα μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

untitled

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button